Teherbe esni fogamzásgátló mellett? - A szakértő elárulja, hogyan lehetséges

terhesség fogamzásgátlás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bár a hormonális fogamzásgátló tabletták szedése számít a teherbeeséstől való legbiztosabb védekezési módnak, mégis vannak nők, akik ennek a fogamzásgátlási módnak az ellenére is várandósak lesznek.

Tipp! Christina Aguilera hihetetlenül meghízott. Kattints a galériáért!




Szólj bele: Hogy eshettem teherbe????



Thinkstock
Thinkstock

Mi okozhatja, hogy "hatásukat vesztik" a fogamzásgátlók?

Gyakran az előírt fogamzásgátló tabletta alkalmazási szabályainak be nem tartása (bevétel elfelejtése, rendszertelen időközönként való bevétel) a nem kívánt terhesség oka. Ezzel nem számolnak az előbb idézett statisztikák, azok előírásszerű gyógyszeralkalmazást feltételeznek. A hányással, hasmenéssel járó megbetegedések ahhoz vezethetnek, hogy a bevett tabletta valamilyen módon idő előtt távozik a szervezetből. Ilyen esetekben a tabletta további, rendszeres szedése melletti egyéb, kiegészítő védekezésről - például óvszer használatáról - kell gondoskodni. Egyes bélcsatornában kialakult felszívódási zavarok következtében is előfordulhat, hogy a fogamzásgátló hatóanyaga nem kerül be kellő mennyiségben a szervezetbe. Számos antibiotikum - például ampicillin, doxiciklin - is csökkenti a fogamzásgátlók hatását.

Átalakítunk! Dögös csaj lett Edinából. Kattints a galériáért!




Thinkstock
Thinkstock

A gyógyszerek mellett egyes gyógynövények teái és készítményei is kölcsönhatásba léphetnek a hormonális fogamzásgátló gyógyszerekkel.
A dohányzás pedig a fogamzásgátlók hormon-hatóanyagainak gyorsabb lebomlásához vezethet. Hormonális fogamzásgátlók szedése mellett ezért a dohányzás abbahagyása javasolt. A drasztikus divatdiéták, egyoldalú táplálkozás, tartós éhezés a hormonokat átalakító metabolikus enzimrendszer befolyásolása révén vezethetnek a fogamzásgátlók hatásvesztéséhez. A fogamzásgátlót szedő nőknek egészséges, változatos étrendet kell követni.

Légy egy igazán csajos közösség tagja! Csatlakozz a Life.hu-hoz az iWiWen és a Facebookon is!


Tabletta és várandósság





Forrás: Patikamagazin.hu

Tipp! Brad Pitt bottal jár. Kattints a galériáért!


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.