hányás Katalin hercegnő terhes rosszullét kórház kismama
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Katalin hercegnő néhány nappal azután, hogy terhességi rosszulléttel beszállították, elhagyhatta a kórházat.

"Sokkal jobban érzem magam, köszönöm!" - mondta mosolyogva, egy hatalmas csokor sárga virágot szorongatva Katalin hercegnő, aki négy nap után elhagyhatta a kórházat. Vilmos herceg feleségét hétfőn kellett kórházba vinni, mert folyamatosan rosszullétek gyötörték. Ekkor jelentették be a terhességét is, amelyet még néhány hétig titkoltak volna a nyilvánosság előtt, mivel a hercegnő még nincs túl a kritikus időszakon, azaz az első 12 héten.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

A hivatalos tájékoztatás szerint Vilmos herceg felesége a hyperemesis gravidarum, azaz csillapíthatatlan terhességi hányás nevű tünetegyüttestől szenved, amelyről bővebben itt olvashatsz. Ez sokkal hevesebb tünetekkel jár, mint a terhesség korai szakaszára jellemző "normál" reggeli rosszullétek, és azért igényel minden esetben kórházi kezelést.

Katalin hercegnő a házaspár londoni rezidenciájára, a Kensington-palotába távozott a kórházból, és még egy ideig pihennie kell. A hercegnő hivatalos programjait és nyilvános megjelenéseit egyelőre törölték. Vilmos a kezelés minden egyes napján hosszú órákat töltött hitvese mellett, ami meglehetősen szokatlan a brit monarchia gyakorlatában. Ha a király család valamely magas rangú tagja kórházi kezelésre szorul, rokonai általában ritkán látogatják meg. Mindez azonban nem a részvétlenség megnyilvánulása; elsősorban arról van szó, hogy az uralkodó és közeli hozzátartozóinak minden megjelenése komoly logisztikai és biztonsági előkészítést igényel.

MTI / Life.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.