Miért érdemes Gangnam Style-ra fogat mosni?

tejfog zene módszer fogmosás nevelés gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nálatok is minden egyes fogmosást órákig tartó könyörgés előz meg? Létezik egy módszer, amivel könnyedén ráveheted a kicsit, hogy önként és dalolva essen neki a kis tejfogainak. Íme a varázslat!

A helyes fogmosási technika elsajátítása rendkívül fontos a gyerekek szájhigiéniájának szempontjából, ám sok szülő csak nagyon nehezen tudja rávenni a gyerekét a rendszeres fogmosásra. A fülbemászó slágerek azonban sokat segíthetnek, hogy a gyerekek szórakozva és hatékonyan sajátítsák el a megfelelő technikát.

Thinkstock
Thinkstock

A Brightoni Modern Zenei Intézet szakértője, Jim Williams és egy fogászprofesszor közösen kidolgoztak egy formulát, melynek használata elősegíti a tökéletesen hatékony fogmosáshoz szükséges ütemeket és mozdulatokat. A hatékony és szórakoztató fogmosást elősegítő daloknak nyolc ütemből kell állniuk, melyet további kétszer négy ütemnek kell követnie. A dalban ezen kívül szerepelnie kell egy kettős refrénnek, valamint egy dupla nyolcasként is ismert középső áthidaló szekciónak is.

Ideális fogmosódalok

A fent vázolt formula alapján Williams összeállította azoknak a népszerű daloknak a listáját, melyek segítségével a gyerekek szívesebben és hatékonyabban tudják tisztítani a fogukat. Így került a képbe a Gangnam Style, ami megfelelt a szakértők által létrehozott formulának, illetve még három másik dal, melynek üteme tökéletes egy szórakoztató fogmosásra. A szakértők szerint ezeket a számokat érdemes elindítani fogmosás előtt:

PSY: Gangnam Style

Rihanna: Diamond

GOTYE: Somebody That I Used To Know

Sheryl Cole: Call My Name


További játékos tanácsok gyerekek fogmosásához

1. Játszatok vonatosat

Melyik gyerek ne szeretné a vonatokat? Mondjuk nekik, hogy a fogkefével utánozhatják a vonatkerekek mozgását, olyan szép nagy körökkel tisztíthatják a fogaikat, mint amiket a vonatok kerekei írnak le.

2. Kinek habzik jobban?

Lehet játékos versenyt rendezni, kinél képződik több hab fogmosás közben. Minden gyermek örül, ha legyőzheti a szüleit, versenyezzünk hát vele!

3. Ismertesd meg Fognyűvő Manóval!

Mesélhetsz neki a Fognyűvő Manóról, aki a nyalóka, a cukorka és csoki hívására szívesen beköltözik a szájába, és csak fogkefe és fogkrém segítségével lehet kiűzni, hogy ne legyenek feketék és lyukasak a fogai.

4. Vásárolj két fogkefét! Az egyiket hadd rágcsálja kedvére, a másikat pedig kimondottan fogmosásra használja.

5. Nagyjából két perc egy alapos fogmosás. Engedd meg neki, hogy elindíthasson egy stopperórát és mérhesse az időt, az olyan felnőttes dolog, ami tetszeni fog neki.



Most megtudhatod, mennyire vagy stresszes!

Téged könnyen zavarba lehet hozni, vagy ember legyen a talpán, akitől megfutamodsz? Elemésztenek a gondok, vagy rugalmasan kezelsz mindenféle változást? Most kiderül!

Töltsd ki az ország nagy stressztesztjét!





A megfelelő fogmosás életmentő lehethttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120615-kutatok-allitasa-szerint-a-fogmosas-osszefuggesben-all-a-rakos-megbetegedesekkel.html93 évesen is megfordulnak utána a nőkhttp://www.life.hu/ez-zsir/mozgas/20130218-93-eves-a-vilag-legfittebb-nyugdijasa-charles-eugster.htmlHogyan jut el egy gyerek az anyagyilkosságig?http://www.life.hu/anyaskodj/20130215-szuleiket-bantalmazo-gyerekek-a-gyerek-visszaut-ha-agressziv-legkorben-nevelkedik.htmlEzért vékonyabb Katalin hercegnő, mint Pippahttp://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20130215-az-elsoszulott-gyermekek-nagyobb-valoszinuseggel-lesznek-cukorbetegek-viszont-magasabbak-es.htmlÍgy falja fel a szemet egy gombás fertőzéshttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20130214-kontaktlencse-igy-hasznald-hogy-ne-telepedhessen-meg-bakterialis-gombas-vagy.htmlMarilyn Monroe is a zsenik betegségében szenvedetthttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20130212-a-manias-depresszio-a-zsenik-betegsege.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.