Így csinosítsd az otthonodat húsvétra

virág tavasz tojás húsvét 2014 húsvét lakberendezés muffin
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Március vége van, és még nem csicseregnek a madarak, nem rügyeznek a fák, a tavaszi napsütés - hiába várjuk annyira - egyre csak késlekedik. Azonban elképzelhető, hogy egy-két jópofa tavaszi dekoráció feldobja a hangulatod.

Tojások másként

Ha húsvét, akkor tojások: az unalmas hímes tojásokat azonban idén felválthatják az izgalmasabb ötletek. A héjakat nem csupán a szokásos tojásfestékkel díszítheted, gyöngyházfényű festéksprayvel, hagymafőzettel, rafiával, masnikkal, különleges dekorkellékekkel egyedi díszeket hozhatsz létre, melyeket már csak el kell rendezned egy nagy üvegtálban. Apró virágtartóként is megállják a helyüket, csupán vizet kell beléjük töltened, és váza helyett a kidíszített tojáshéjakba tenni a virágcsokrokat, de ha fűmagot ültetsz a héjakba, s apró szemeket, orrot, szájat rajzolsz neki, esetleg nyuszifülekkel díszíted, a napsütés hatására kis hajas tojásemberkéket tarthatsz az ablakban - a gyerekek legnagyobb örömére.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Húsvéti tojásfa

Talán a legegyszerűbb, mégis leglátványosabb tavaszi asztaldísz a tojásfa: csupán néhány barkaágra vagy más, dekoratív ágacskára, esetleg virágzó ágra van szükség hozzá, egy egyszerű vázára, no meg sok-sok festett tojásra és húsvéti díszre - utóbbiakat akár a családdal közösen is elkészíthetitek keménypapírból.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Tavaszi muffinok

Nemcsak a lakást, de a süteményeket is tavaszi díszbe öltöztetheted. Az egyszerű muffinok vagy piskótakockák tetejét színes kis tojásokkal, cukorkákkal, marcipánvirágokkal nagyon látványossá varázsolhatod. Néhány tavaszi díszben pompázó, színes szalvéta kell csak a tojásfával, vagy más módon feldíszített asztalra, s máris a húsvét kellős közepén találhatod magad.

Forrás: http://blog.hellocupcakebook.com
Forrás: http://blog.hellocupcakebook.com

Tavaszi virágok különleges kaspókban

A tavaszi hangulat legfontosabb felelősei az illatos, élénk színű virágok. Ha teheted, minél gazdagabban töltsd meg velük a lakást: már a látványuk jókedvre derít a fázós reggeleken. A hatást különleges kaspókkal, vázákkal fokozhatod: saját magad is dekorálhatod a kerámiákat, de egy sima üvegvázát is feldobhatsz, ha néhány műanyagtojást teszel bele, majd ebbe helyezed a kisebb pohárban vagy vázában rejtőző virágcsokrot. A gyökeres növények nevelése még hálásabb feladat, hiszen minden évben újra kihajtathatod a virághagymákat, csupán néhány dekoratív tálra és néhány földbe szúrható húsvéti díszre lesz szükséged, s a különleges látvány máris garantált. A legmókásabb dekorációt azonban akkor kapod, ha kiszárított, akár ki is festett tojáshéjakba ültetsz kis helyigényű virágokat - egy tojástartóban vagy kisebb kaspóban aranyosan és szilárdan megülnek.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock


Most megtudhatod, mennyire vagy stresszes!

Téged könnyen zavarba lehet hozni, vagy ember legyen a talpán, akitől megfutamodsz? Elemésztenek a gondok, vagy rugalmasan kezelsz mindenféle változást? Most kiderül!

Töltsd ki az ország nagy stressztesztjét!



Öltöztesd fel a lakásod tavaszi dekorációval!http://www.life.hu/legytrendi/tavaszibutik/20130304-kreativ-tavaszi-diszek-a-lakasba-csereld-le-a-teli-dekoraciot.htmlHúsvéti nyereményjátékhttp://www.life.hu/szorakozz/jatek/20130311-husveti-nyeremenyjatek.htmlHúsvéti útravaló Müller Pétertőlhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20120404-utravalo-husvetra-muller-petertol.htmlHúsvéti finomság és ehető dekorációhttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20120404-hogyan-legyek-jo-no-husveti-finomsag-es-eheto-dekoracio.htmlAmit a húsvétról neked is illik tudni!http://www.life.hu/szorakozz/programok/20110421-husvet-unnep-amit-a-husvetrol-neked-is-illik-tudni.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.