képkeret nyaklánc váza otthon dekoráció kávé mécses lakberendezés sütemény
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Alapvetően pörkölve és lefőzve rajongunk érte, pedig a kávébab dekorációnak sem utolsó: hordhatod nyakláncként, ragaszthatod bögrére, szórhatod vázába - akár egy kerti partinak is izgalmas hangulatot adhat.

Vázába vele!

Ha a kamrában akad némi kis szemű fehérbab, lencse, sárgaborsó vagy kukorica, akkor egy üvegvázába vagy -tálba rétegesen is elhelyezheted a kávészemekkel.

Forrás: www.myheartsdesireblog.com
Forrás: www.myheartsdesireblog.com

Teamécses esős estékre

A kávébab sötét színe és ellenállhatatlan illata is szépen érvényesül, ha a pörkölt kávészemeket egy szép üvegvázába vagy konyakosüvegbe öntöd. Ha épp nem találsz megfelelő tartót, akkor néhány befőttesüveg is megteszi, amit tovább díszíthetsz néhány egyszerű masnival és egy teamécsessel - máris kész az egyedi lakásdekoráció.

Forrás: www.amandajanebrown.com
Forrás: www.amandajanebrown.com

A gyertya meghitt fénye és a kávé illata még a legsötétebb esős délutánt is feldobja. Ha nagyobb üvegtálat vagy befőttesüveget használsz, akkor a teraszon vagy az udvaron rendezett tavaszi kerti parti világítását is megoldhatod, hiszen így a gyertyákat nem fújja el a szél.

Forrás: www.janeandeugene.blogspot.hu
Forrás: www.janeandeugene.blogspot.hu

Evőeszköztartó és nyaklánc

A kerti rendezvényeken az evőeszközök is szebben mutatnak, ha kávészemekkel töltött bögrébe szúrod őket, de a szobában a sminkes ecseteket vagy a ceruzákat, a száraz virágot is tárolhatod hasonló módon. A kávészemek a nappali vagy az ebédlő asztalára szórva is remekül mutatnak, pláne, ha aranyszínűre színezed őket.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Ha megtartanád a kávészemek eredeti színét, akkor elég lelakkozni őket, s már nemcsak asztaldísznek, de karkötőnek vagy nyakláncnak is elkészíthetők.

Forrás: Facebook/Coffee Bean Jewelry
Forrás: Facebook/Coffee Bean Jewelry

Ragassz!

Kis lapos felüknek köszönhetően a kávészemek kiválóan ragaszthatók: egy képkeretet is egyedivé tehetsz velük, de egy saját készítésű kávésbögrén is remekül mutatnak.

Forrás: www.uienifer.blogspot.hu
Forrás: www.uienifer.blogspot.hu

Kávés sütemények tetejére szinte kötelező

A kávébab ehető dekorelem: kávés vagy csokis sütemények tetejére, muffinok díszítésére egyaránt kiváló, de a reggeli kávé tejszínhabjára ültetve is feldobja a napot.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Szerelmes vagy? Csábíts vágykeltő kávévalhttp://www.life.hu/anyaskodj/20130329-kavefozesi-praktikak-melange-becsi-kave-fuszeres-kavek-alkoholos-ir.htmlÚjabb jó pont a zöld teának és a kávénakhttp://www.origo.hu/egeszseg/20130318-megfeleloen-adagolva-a-zold-tea-es-a-kave-is-ved.htmlÍme Salma Hayek karcsúságának titka: friss eper és olasz kávé ebédrehttp://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20120927-salma-hayek-karcsusaganak-titka-csak-egy-kis-gyumolcsot-eszik-ebedre.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.