keresztnév Katalin hercegnő uralkodócsalád brit királyi család Vilmos herceg gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vilmos herceg és Katalin hercegné első gyermeke most már bármelyik nap megszülethet. Addig is a brit sajtó spekulációkkal és közvélemény-kutatások eredményének kihirdetésével enyhíti a várakozás okozta izgalmakat.

Viktória. Ez lenne Vilmos herceg és Katalin hercegné első lánygyermekének neve - ha a briteken múlik. A Sunday Times megbízásából elvégzett országos felmérés eredménye szerint a relatív többség - 12 százalék - leánygyermek esetén Viktóriának keresztelné az újszülöttet. A Mail on Sunday ugyanezen körkérdésére 14 százalék szintén a Viktóriára szavazott. E lap közvélemény-kutatásában szoros második 13 százalékkal a Diána név; így hívták Vilmos 1997-ben autóbalesetben elhunyt édesanyját. A felmérés tanúsága szerint ugyanakkor az alattvalók közül egyelőre kevesen szeretnének III. Erzsébet királynőt a brit trónon a későbbi évtizedekben, az Elizabeth nevet ugyanis csak 8 százalék részesítené előnyben.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Az újszülöttnek szinte bizonyosan több keresztneve lesz, és majdani trónra lépése idején ezek közül bármelyiket szabadon kiválaszthatja uralkodói névként. A Viktória sokak szerint szerencsés névválasztás lenne, már csak azért is, mert Viktória királynő az angol-brit monarchia egyetemes történetének abszolút időrekordere: amikor 1901-ben, 82 évesen elhunyt, már 63 évet, hét hónapot és három napot töltött a brit trónon, többet, mint bármelyik elődje és utódja. A jelenlegi uralkodó, II. Erzsébet királynő 61 esztendeje viseli a koronát, vagyis még két évet kell uralkodnia üknagymamája rekordjának megdöntéséhez. Ehhez az szükséges, hogy 2015. szeptember 10-én, 90. életévében is még ő üljön az Egyesült Királyság trónján.

Az alattvalók körében a két vasárnapi brit lap felmérése alapján a fiúnevekben esetében is viszonylagos konszenzus alakult ki: a relatív többség a James nevet adná az újszülöttnek, ha Vilmosnak és Katalinnak fia születnék.

Forrás: MTI

Vilmos nem stresszel Katalin szülésénhttp://www.life.hu/anyaskodj/20130714-vilmos-herceg-lovaspolozott-a-hetvegen-amikorra-katalin-hercegne-szulesre-ki.htmlVasárnapra van kiírva Katalin hercegnőhttp://www.life.hu/anyaskodj/20130713-katalin-hercegno-a-brit-kiralyi-csalad-tagja-vasarnapra-varja-elso.htmlÍgy néz ki Katalin hatalmas pocakkal?http://www.life.hu/anyaskodj/20130712-katalin-hercegno-hasonmasa-fehernemuben-hatalmas-terhes-pocakkal-lathato-egy-foton.htmlLuxusba születik Katalin és Vilmos csemetéjehttp://www.life.hu/anyaskodj/20130712-katalin-hercegne-es-vilmos-herceg-ujszulott-gyermeke-tizezer-fontos-korhazi.htmlJógával készült Katalin a szülésrehttp://www.life.hu/ez-zsir/20130711-katalin-hercegno-magan-jogaorakat-vett-igy-keszult-a-szulesre-de.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.