Megelőzhető fejlődési rendellenességek - burokban születni

terhesség gyermekáldás egészség kismama
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kismamaként sokat tehetünk születendő gyermekünk egészségéért. Hogyan tudjuk megelőzni a fejlődési rendellenességeket? Hogyan segítenek ebben a vitaminok? Milyen a megfelelő magzatvédő multivitamin? Erről beszélgettünk Dr. Prikidánovits Emesével.

A vitaminok a születendő kisbabák egészséges fejlődésében különleges szerepet töltenek be. A legújabb kutatások szerint egyes vitaminok képesek bizonyos gének okozta fejlődési rendellenességek kivédésére. Ezért fontos, hogy a magzatvédő vitaminok már a fogantatás pillanatában megfelelő mennyiségben jelen legyenek az anya szervezetében. A táplálékkal való bevitel azonban nehezen megvalósítható; például ahhoz, hogy a szükséges folát mennyiséget fedezni tudja a kismama, naponta 15 tányér spenótot kellene elfogyasztania. Ezt nem szívesen tenné meg bárki is, nap mint nap.

- A terhesség alatt megnövekedett vitaminigényt és a pótlás nehézségét felismerve a kutatók kifejlesztették az Elevit multivitamin-kombinációt, amely kifejezetten a babát tervező, várandós, illetve szoptatós anyukák ásványi anyag- és vitaminszükségletét fedezi - tudjuk meg dr. Prikidánovits Emesétől, a Bayer Hungária Kft. munkatársától.
- A magzatvédő multivitaminok összetétele nagyon fontos a készítmény hatása szempontjából. A vitaminok, ásványi anyagok egymás felszívódását, hatását jelentősen befolyásolhatják, ezért nem mindegy, hogyan és milyen mennyiségben kombináljuk azokat. A terhesek esetében különösen fontos a készítmények klinikai kipróbálása.

- Az Elevit magzatvédő multivitamin hatásosságát és biztonságos alkalmazását klinikai vizsgálatok is megerősítik - számol be a kutatásokról dr. Prikidánovits Emese. - Az Elevit hatékonyságát igazoló klinikai vizsgálatokat közel 10 000 magyar kismama bevonásával végezték. A vizsgálatok során az Elevit szedésével 92%-kal csökkent az idegcső-záródási rendellenességek gyakorisága.

Fontos azonban, hogy az Elevit Pronatal N szedését a tervezet terhesség előtt legalább egy hónappal el kell kezdeni, hogy a szervezet raktárai feltöltődjenek a várandósság alatt szükséges vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Azért is lényeges, hogy még a fogantatás előtt megkezdjük a vitamin szedését, mert a súlyos fejlődési rendellenességek már a terhesség 15. napjától kialakulhatnak, amikor a kismama még nem is tudja, hogy várandós - hangsúlyozza dr. Prikidánovits Emese.

Az Elevit klinikailag tesztelt, egyedülálló kombinációja segíti a női szervezetet a terhességre való felkészülésben, védi a magzat egészségét, mivel megelőzheti az idegrendszeri fejlődési rendellenességek kialakulását, és elősegíti a megfelelő tápanyag ellátottságot a terhesség és a szoptatás alatt is. Hazánkban már több százezer kisbaba egészségéhez járult hozzá az elmúlt 10 évben. Mindezeknek köszönhetően lett az Elevit a kismamák által leggyakrabban választott magzatvédő multivitamin Magyarországon.

Vény nélkül kapható gyógyszer! Bayer Hungária Kft., 1123 Budapest Alkotás u. 50.
L.CC.Elevit.2010-06-24.0035

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.