Így szüntesd meg örökre a hűtő szagát! - Filléres csodaszerekkel a konyhából

szag hűtőszekrény szódabikarbóna citrom takarítás praktikák kávé ecet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hűtőszekrény rossz szagát leggyakrabban a benne hagyott romló étel okozza. Ha ezek nékül is kellemetlen aromákat áraszt, néhány filléres csodaszerrel pillanatok alatt illatossá varázsolhatod.

Tisztaság és friss illat szódabikarbónával

A szódabikarbóna híres szagtalanító, mely nagy segítség a hűtőben uralkodó kellemetlen aromák elleni harcban is. Használata egyszerű: a hűtőt az ételek kipakolása után alaposan súrold át szódabikarbónával megszórt nedves szivaccsal, majd töröld át tiszta, vizes ronggyal. A szódabikarbónát hosszan tartó szagtalanításhoz is használhatod, mégpedig úgy, hogy egy nyitott zacskónyit helyezel a hűtő egyik polcára. Elég hetente cserélned - addig a por magába szívja a szagokat.

thinkstockphotos.com
thinkstockphotos.com



Ecettel nincs több kellemetlen szag

A hűtőt legtöbben mosogatószeres szivaccsal tisztítják, de ha nem akarsz vegyszereket használni ott, ahol élelmiszert tárolsz, válaszd az ecetet. Természetes szer, mégis hatékony fegyver a szagok ellen. Vízzel higítva is jó, de makacs szennyeződések esetén szódabikarbónával együtt is bevetheted - utóbbi esetben egyesíted az ecet enyhe fertőtlenítő hatását a szódabikarbóna szagtalanító hatásával, mely nem utolsósorban az ecet kissé kellemetlen szagát is elveszi. Ha a hűtőtakarítás után idővel mégis visszatérnének a szagok, csak önts két deci ecetet egy tálba, és egy éjszakára tedd a hűtőbe. Másnapra nyoma sem lesz a kellemetlen illatoknak.

Ahhoz, hogy a hűtőd folyamatosan tiszta és illatos legyen, ne csak a szagtalanításra ügyelj, hanem arra is, hogy a romló ételeket időben kidobd belőle. Segíthet még az is, ha az aromás élelmiszereket külön-külön zárható műanyag dobozban tartod. Ha az illatosítás ellenére még mindig érzel rossz szagokat, töröld át ecetes szivaccsal a tömítőgumikat is, hiszen az is felelős lehet a szagokért. Automata leolvasztású hűtőknél pedig a hátoldalon általában található egy kis tál, ahova a vizet vezetik. Ha ide beleposhadt valami, az is okozhat szagokat.

thinkstockphotos.com
thinkstockphotos.com



Kávéval, sóval, citrommal az üde illatért


kávéSzagsemlegesítőhűtőkávé

thinkstockphotos.com
thinkstockphotos.com



citromszagtalanításhűtőcitromhűtőcitrom


Aktív szénnel a hosszan tartó illatért

aktív szénszagokhűtő

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.