konyhatündér
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megviseli szervezetedet a változékony időjárás? A nátha tüneteivel küzdesz már hetek óta? Vértezd fel magad a természet ízeivel!

Ebben a különös, téli időjárásban, amely szinte napról napra változik, nehéz dolga van szervezetünk ellenálló képességének, hiszen meg kell védenie minket a megfázástól vagy a különböző baktériumoktól. Hol hétágra süt a nap, hogy már-már szinte mediterrán éghajlatú vidéken érezzük magunkat, hol egyik pillanatról a másikra fagypont közelébe hűl a hőmérséklet, és hideg eső áztatja az utcákat. Sokat hallhatunk a hideg- és a melegfronti hatás szervezetünkre gyakorolt negatív hatásairól is, mint például a fáradtság, a fejfájás. Bizony ki vagyunk téve az időjárási körülményeknek, különösen akkor, ha nem készítjük fel testünket az őt érő impulzusokra. Hiszen télen sokkal több a megbetegedések száma is, köszönhetően az influenza-vírusoknak, melyek abban a pillanatban, hogy nem védekezünk kellően, azonnal támadnak.

Mi a védekezés leghatásosabb módja, hogyan főzzünk és táplálkozzunk, amikor a zöldségekből és gyümölcsökből a főzés és sütés közben eltűnnek az értékes vitaminok és ásványi anyagok? Létezik olyan megoldás, amelyik választ ad a kérdéseidre. A Miele gőzpárolók ideálisak húsok, zöldségek, halfélék elkészítéséhez úgy, hogy közben megőrzik azok tápanyag- és vitamintartalmát. Hogy hogyan? A párolótéren kívül állítják elő az ételfajtának megfelelő hőmérsékletű gőzt, így a hevítés nem károsítja az alapanyagokat.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Ennek köszönhetően a Miele gőzpárolóban készített fogások akár 50 százalékkal több vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, mint a főzött ételek. Ráadásul a pároláshoz nem szükséges sem só, sem zsiradék, a felhasznált fűszerek mennyisége is jelentősen csökkenthető. A gőznek köszönhetően pedig az eredeti, természetes ízeket élvezhetjük. Testünk a várunk, harcoljunk hát érte, és óvjuk meg az ellenséges hatásoktól! Íme, egy étvágygerjesztő recept, melyet csupán fél óra alatt elkészíthetsz. Élvezd a különleges, természetes ízvilágot!

Burgonyasaláta lencsével és ananásszal

4 személyre / Párolási időtartam: 27-30 perc / Adagonként: 1710 kJ / 409 kcal

Hozzávalók:

- 1 kg keményre fővő burgonya
- 125 g lencse (főtt)
- 250 ml zöldségleves
- 1 doboz darabolt ananász
- 1 csokor újhagyma
- 300 g natúr joghurt
- 2 ek majonéz
- 2 ek citromlé
- 3 ek ananászlé
- fűszersó
- bors
- curry
- apróra vágott petrezselyem

A burgonyát tegyük egy perforált aljú párolóedénybe és pároljuk meg - beállítás: 100 °C, párolási időtartam: 25-28 perc.
Miután elkészült, még forrón hámozzuk meg, hagyjuk kihűlni és szeleteljük fel.
A lencsét és a zöldséglevest tegyük egy magas, zárt edénybe és forraljuk át - beállítás: 100 °C, időtartam: 2-3 perc.
Az ananászt csepegtessük le, a levét fogjuk fel egy tálban. Az újhagymát tisztítsuk meg, vágjuk karikára és keverjük össze a burgonyával, lencsével és ananásszal. Keverjük össze a joghurtot, majonézt, citromlevet és 3 evőkanálnyit a felfogott ananászléből, majd öntsük a zöldségekre. Fűszerezzük fűszersóval, borssal, curryvel, és díszítsük petrezselyemmel.

A Miele karácsonyi Különleges Ajánlatai keretében kedvezményesen juthatsz hozzá a készülékhez, mely tökéletes ajándék lehet az egész családnak, hiszen az egészség a legfontosabb!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.