Franco Marco valóságshow szerelem kamasz VV4
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mit tegyen az anya, ha a fiát túlságosan érdeklik Szandika mellei, annak felpumpált szája és az, amiről csak pironkodva illik szót ejteni egy valóságshow kapcsán? Hogy ez az iskola és a sportkarrier rovására megy? Sebaj. Már, akinek. Mert hölgyolvasónk igencsak kiakadt. Ezért Franco Marco véleményét kérte.

"Szia Marco!

Kétségbeesett anya vagyok, hátha tudsz segíteni. Zoli, a fiam, 12 éves és teljesen rá van kattanva a tévében futó műsorokra. Sajnos nem a komolyabb, kulturális adásokat nézi, mondjuk ilyenek szerintem nincsenek is mostanában, hanem az úgynevezett tehetségkutató énekes baromságokat, meg a Villát.

Thinkstock
Thinkstock


A másik csatornán is volt kedvence, az a sztáros megőrülős műsor. Lassan én őrülök ebbe bele. Nem tanul rendesen, nem jár edzésre, csak várja, hogy mikor kezdődnek az összefoglalók. A múltkor, vasárnapi ebédnél meg azt mondta az unokatestvérének, hogy az interneten mindig a Szandikát nézegeti, abba szerelmes, mert annak hatalmasak a mellei és tök jó fej. Na, ezen tényleg kiborultam. Órákig magyaráztam neki, hogy ez mekkora hülyeség, de csak hisztizett, hogy nem, és akkor is nézni akarja. Tudom, hogy általában nem ilyen dolgokban szoktál válaszolni, de most kérlek, tedd meg a kedvemért!! Szerinted káros ez az egész a gyereknek? Vagy kinövi majd? Rám nem hallgat, múltkor moziba akartam vinni, arra rögtön azt mondta, hogy szar, meg sem kérdezte, milyen filmet néznénk meg. Tehetetlen vagyok. Mit tegyek szerinted?

Réka"

Te is szeretnél szerelmes lenni? Nézz velünk egy kis szerelempótló websorozatot!





Kedves Réka!

Nyugodj meg. A tévé nem káros, sőt tanítja a gyermeked. Érthetővé teszi az összefüggéseket, a csodát, melynek központjában maga az ember áll. Csupa élményt ad, felfedezhetővé válik a valóság. A léttel azonosul a fiad, mikor a képernyőt bámulja. Megérti, hogy a világ egyre szűkül, néha villaméretűre, a fiatal, kedves, intelligens bentlakók pedig olykor bizony megnyilvánulnak. Esznek, isznak, szarnak, basznak. Világos. Aki fáradt, ledől, aki vidám, röhög, aki unja, hisztizik, aki nem bírja, kijön. Akit nem bírnak, az is. Dolgozni nem kell, furmányoskodás javallott. Ennyi. Rájön a gyerek gyorsan arra is, milyen fontos az életben a szürke fémtáska, főleg, ha párbajról van szó, meg hogy néha szükségszerű orbitális mellel férfiarcot paskolgatni, sivítozni, vacakolni, szembe hazudozni, mindenfélét szájba venni, hülyeséget mondogatni, teli tüdővel gyűlölni.

Thinkstock
Thinkstock


A másik tévécsatornán a fizika és a pszichológia törvényeivel ismerkedhet este hétkor a srác. Hallgat és koncentrál. Biológiailag érdekes, nőszerű lényt lát, ki néhány forintért megőrül, guruló fapadra fekszik, simán hagyja, hogy közepes lendülettel nekitolják asszonytársa két hatalmas emlőjének, becsapódást követően magas hangon, rikácsolva zajong, miközben egy törpe hatalmas bottal ütlegeli seggét. Mindezt vörös csigaként teszi, két pontért. Nem sokkal ezután teli pofával belevágják a sáros medencébe. Ezért már csak egy pont jár. Ez is tanulás. Megértette a gyerek végre, hogy a csigának a mocskos víz nem releváns. Az énekes műsorokból is tanulhat a fiú, nem vitás. Felfogja, hogy nem minden a tehetség, de ettől még fényben úszik a magyar vircsaft, bénán is megható a teszetoszázás, bármi belefér, ügyintéző legyen a talpán, aki érti, lényeg, hogy bámulni kell zavartan a cipő orrát és sztár lesz az ember, ha beledöglik is.

Szóval ne aggódj, kedves Réka. Kiváló tanítómestert választottál. Iskolatévé a javából. Azért azon ne lepődj meg kérlek, ha fiad felnőttként Jókait csak bablevesként ismeri majd, nem néz rá nőre, ha nem hurkás a szája, alapvető paradigmának tekinti az X faktort, és elhiszi, hogy a legfontosabb elméleti filozófiai kérdések közé tartozik az a dilemma, hogy Alekosz vagy Béci költözzön ki a villából. Ha mégis kissé cizelláltabb értelmi struktúrát remélsz a gyermeknél, vedd ki kezéből a (táv)irányítást. Kapcsold ki azt a kurva tévét, de azonnal. Végső esetben hajítsd a kukába és kész. Ha ezzel megvagy, adj gyermeked kezébe egy könyvet. Lehet Jókai is. S ha este bablevesszürcsölés közben Timeáról áradozik, már nyert ügyed van. Ráadásul Szandikának sem kell készítened a nyoszolyát. Már megérte. Nem?

Üdv.
Marco



Ha egy témában már hosszú ideje tanácstalan vagy, illetve több extra információt szeretnél kapni Marcótól, akkor iratkozz fel a Hírlevelére, ahol személyesen is kérdezhetsz tőle. Marco a beérkező levelekre itt a Life.hu oldalán válaszol! Barátkozz Marcóval a Facebookon és az Iwiwen is!

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.