Nem tudsz mit kezdeni a gyerekkel nyáron? - Íme a legjobb táborötletek 2011-ben!

zene művészet Nyár tábor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tábortűz, sátorozás, számháború, strand, kirándulás, régi és új barátok - a nyári tábor felejthetetlen élmény a kicsiknek, jó buli a nagyoknak, és igazi megkönnyebbülés a szülőknek. Lássuk, az idén hova érdemes elküldened a gyermekedet: összeválogattuk a legjobb táborlehetőségeket.

Napközis táborok - ha még sok az egy hét távollét

Ha még nem szeretnéd egy egész hétre elengedni a gyerekedet, nyári elfoglaltságként a napközis tábor a legjobb megoldás számára. Arról nem beszélve, hogy roppant változatos programokat állíthatsz össze neki, ha nemcsak egy helyre küldöd, hanem több tábor több turnusából válogatsz. Ráadásul a napközis megőrzés olcsóbb is, mint az ottalvós.

www.jatek-mester.hu
www.jatek-mester.hu



A napközis táborok között mindent megtalálsz, ami érdekes lehet, a sporttól kezdve a lovas foglalkozásokon át egészen a kézműves és nyelvi táborokig. Izgalmas napközit szervez például a Fővárosi Állatkert, ahol a gyerekek olyan helyekre is bepillanthatnak, ahova egy egyszerű látogató nem.

Élmények a sport szerelmeseinek

Ha a csemetéd szeret mozogni, nézz szét a sporttáborok között is. A vízimádó gyerekeket vitorlás- és szörftáborok, valamint a töretlen népszerűségnek örvendő, hagyományos úszótáborok várják, a labdajátékok kedvelői a nyarat tenisztáborban is tölthetik, ahová kezdőket is várnak, akik itt megtanulhatják a népszerű sportág alapjait, majd ha elsajátították azokat, tovább tökéletesíthetik technikájukat. A kerékpáros táborok szintén izgalmasak, melyek keretében nagy túrákat is tesznek az ott lakók. A lányok tánctáborban is kitombolhatják magukat, a fiúk ezalatt horgásztáborban élvezhetik a csendet.

www.wasserstart.hu
www.wasserstart.hu



Egy nyár a lovakkal

Akik imádják a lovakat, azoknak a vágtázás a friss levegőn, de még az istálló-takarítás és az állatok ellátása is hatalmas élmény. A lovas táborokban mindent megtanulhatnak a gyermekek a lovakról, a lovaglásról és a lótartásról, így ezek a táborok nemcsak szórakoztatóak, hanem érdekesek és hasznosak is. Ráadásul nincs a nyárnak olyan hete, amikor ne indulna egy turnus az ország valamelyik pontján.

www.hunnatura.com
www.hunnatura.com



Kalandozás hegyek-völgyek között

A vándor- és kalandtáborokban egymást érik az izgalmak és az érdekességek. Az alapfelszereltség részét képezi itt a sátor, a hátizsák, a hálózsák, az elemlámpa, na meg a kíváncsiság és a bátorság.

www.nyaritabor.info
www.nyaritabor.info




Ha az utóbbiakból nincs hiány a gyermeked esetében, előbbieket pedig be tudjátok szerezni, már írathatod is be a szimpatikusnak tűnő táborba. Ma már választhattok hegyi és vízparti táborok közül, de csemetéd indiántáborban vagy jurtatáborban is töltheti a nyarat. A nyomolvasó tábor pedig egész egyszerűen kihagyhatatlan élménynek ígérkezik, ha a gyerekedet érdeklik a megoldásra váró rejtélyek és a megfejteni való, titokzatos események.

www.jurtatabor.hu
www.jurtatabor.hu



Nyelvtanulás szórakozva

A nyelvtanulás mindig hasznos elfoglaltság, egy táborban pedig még szórakoztató élmény is lehet - arról nem beszélve, hogy nem is lehet elég korán kezdeni. Általában német- és angoltanfolyamokat szerveznek, de ha franciául vagy spanyolul tanul a gyerek, akkor is találni ma már megfelelő helyet. Ha nem csak Magyarország szépségeit szeretnéd megismertetni vele, akkor külföldön szervezett nyaralásra is befizetheted. Bár a nyelvi táborok egyáltalán nem olcsóak - belföldön sem, nemhogy külföldön -, megéri a nyelvtanulásba fektetni.

Kis képzőművészeknek

Ha a gyermeked nem jeleskedik a sportban, nem vágyik eget rengető kalandokra, viszont jó a kézügyessége, akkor egy művészeti vagy kézműves táborban biztosan jól érzi majd magát. Az idei sztár a rajztehetségeknek szervezett rajzfilmes tábor lehet, ahol az animáláson kívül érdekes programok is várják a kicsiket és a nagyokat. Ha pedig a keleti kultúra is érdekli, akkor a mandalafestő tábort ajánljuk. A jó kézügyességű, de nemcsak rajzolni szerető gyerekek szőhetnek, nemezelhetnek, agyagozhatnak, kipróbálhatják például a fazekasságot és a fafaragást, akár egyetlen helyszínen is.

www.szerpentincentrum.weboldala.net
www.szerpentincentrum.weboldala.net



A színjátszás is remek mulatság, ha a fiad vagy a lányod érdeklődik a szerepjátékok és a színdarabok iránt. A legmodernebb önkifejezési formáknak pedig a filmes vagy médiatáborban hódolhatnak a kicsit nagyobbak. És nem feledkezhetünk meg a zenéről sem: a gitártól a citeráig, a klasszikustól a népzenéig mindent megtalálni a gyerektáborok széles skáláján.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.