Utazz a gyerekkel! - 5 szuper úti cél Magyarországon

baba utazás szórakozás Magyarország program gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tervezitek a közelgő nyári vakációt, és szeretnétek végre egy olyan hétvégét, ami csak a gyerekekről szól? Íme, a Life. hu tippjei, ha közösen fedeznétek fel az ország legizgalmasabb helyeit.

Thinkstock
Thinkstock



1. Bivalyrezervátum - Kápolnapuszta

A gyerekek és a felnőttek számára is egyaránt izgalmas élmény a rezervátum, ahol kb. kétszáz jószág lakik és évente több mint 60 borjú születik. A Kis-Balaton élővilágát bemutató kiállításokat és sétautakat számos játékos elem színesíti olyan kilátópontokkal, ahol a csemeték távcsővel is megcsodálhatják a tájat. Július 3-án veszi kezdetét a Bivalyfesztivál, állatsimogatással, kézműves vásárral és játszóházzal. A térségtől 5 km-re található a zalakarosi termál- és wellnessközpont, amely egész nyáron fesztiválsorozatokkal és családi programokkal várja a pihenni vágyókat. Az interaktív játszószobában ezernyi játék, animátorok és különféle gyermekprogramok várják őket, a nagyobbak addig az élménymedencékben lubickolhatnak.
Bővebb infó: www.bfnp.hu/magyar/nyitolap/
www.wellnesshotelmendan.hu/

A Life tippje:

Ha a környéken jártok, barangoljátok be a Kányavári-szigetet, ahol számtalan madárkülönlegesség életét lehet megfigyelni.

www.bnf.hu
www.bnf.hu




Nyugat-Dunántúlon, a zalai dombok tetején található falu változatos programlehetőségeket, kanyargós túraútvonalakat és eldugott kulturális emlékeket rejt. A hatalmas szabadidőközpont, a völgyzáró gáttal kialakított tó és a lovarda minden gyermeket elvarázsol, a kilátóról pedig beláthatjuk az egész völgyet. A kulturális program kedvelőit szabadtéri színház várja, minden év májusától. A szomszédos Kehidakustányban lévő panzió a környéken élő védett virágról, a kockás liliomról kapta a nevét. Az apróságok kényelmét pelenkázó, utazóágy, babafürdető kád, etetőszék és turmixgép biztosítja, míg a nagyobbak társasozhatnak, babázhatnak, színezhetnek, de kerékpárt is kölcsönözhetnek. A hatalmas kertben játszótér, pingpongasztal, babapancsoló és napozómatrac várja a legkisebbeket.
Bővebb infó: www.zalacsanyiszabadidokozpont.hu/
http://kehidakustanypanzio.hu/

A Life tippje:

A faluban lévő élményfürdőben a babák is vígan pancsolhatnak, míg a kamaszok a kamikaze csúszdán tesztelhetik bátorságukat.


www.zalacsanyiszabadidokozpont.hu
www.zalacsanyiszabadidokozpont.hu

3. Vadaspark - Tamási

Tamási melletti, a részben zárt Gyulaji erdőben tekinthetjük meg Európa legjelentősebb és méltán világhírű dámvadállományát. A 20 hektáros vadaspark ideális családi program, ha természetes körülmények között figyelnéd meg az állatokat. Az erdei környezetben több különleges, földbe süllyesztett leskunyhó is áll, ahol speciális üvegen keresztül lehet megnézni a tolnai erdőségek nagyvadvilágát. A parkerdőben túrázhatsz, a miklósvári kilátóból gyönyörködhetsz a táj szépségében. Ideális pihenő a kb. 40 km-re fekvő üdülőfalu, ahol mindig történik valami, és családbarát programokkal várják a kikapcsolódni vágyókat: a gyerekek megismerkedhetnek a háztáji gazdasággal, íjászkodhatnak, focizhatnak, csocsózhatnak és a család hatalmasakat kirándulhat bringán vagy gyalog. Az all inclusive program keretében júniustól keddenként szabadtéri bográcsozás, szerda este karaoke, csütörtökön szabadtéri grillparti szórakoztatja a családot.
Bővebb infó: www.gyulajrt.hu/
www.somogykertje.hu/

A Life tippje:

Feltétlenül látogass el az andocsi plébániatemplomba, ahol az öltöztető Madonna minden második pénteken új ruhát kap.


www.gyulajrt.hu
www.gyulajrt.hu

4. Mecsextrém park - Pécs

Minden korosztály számára felejthetetlen élmény a Pécstől 2 km-re található kalandpark. Az erdei bobpályán szakadékok, patakok felett, akár 40 km/h sebességgel is száguldozhatsz a gyerkőcökkel, mindezt a legnagyobb biztonságban. Az alpesi kötélpark újdonsága a junior pálya, ami ötvözi a falmászást az erdőjárással, a kéttornyú kötélpiramison és a Tiroli csúszópályán pedig csemetéink egyik napról a másikra valódi szuperhősökké válhatnak. Az összkomfortos sasréti, mészkemencei és nagymátéi vendégházak gyönyörű környezetben, tiszta levegővel az egész család számára csodás vakációt ígérnek.
Bővebb infó: www.mecsextrem.hu/

A Life tippje:

A Mecsek egyik legnépszerűbb kirándulóhelye az abaligeti cseppkőbarlang, ahonnan kiadós túrát lehet tenni a Jakab-hegyre is.

www.mecsextrem.hu
www.mecsextrem.hu

5. Erdei kisvasút - Szilvásvárad

A Bükk-hegység és környéke felejthetetlen kikapcsolódást nyújt az egész családnak. A Szalajka-völgy patakjai, vízesései, az istállóskői ősemberbarlang és az Erdei Múzeum mellett érdemes benevezni egy szilvásváradi vonatozásra, amely nem csupán a legmeredekebb, ám a legforgalmasabb hazai kisvasút is. A településen élnek a több mint 400 éves múlttal rendelkező lipicai lovak, ahol a gyerekek bepillantást nyerhetnek lótenyésztő elődeink titkaiba. A ménes legszebb apa-állatai Palavichini őrgróf parádés istállóiban találhatók, ahol a lótörténeti kiállítást is meg lehet tekinteni.
Bővebb infó: http://menesgazdasag.hu/
Bababarát szállások a környéken: www.utazzitthon.hu/szilvasvarad-bababarat-szallashelyek.html

A Life tippje:

Ha a gyerekek pancsolni szeretnének, látogass el velük az egri Termál- és Strandfürdőbe.

http://menesgazdasag.hu
http://menesgazdasag.hu



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.