2024. máj. 9., csütörtök Alberta, Benigna, Domokos, Fehérke, Hófehérke

Naponta 20 ezer kalóriát evett a világ legkövérebb embere

kövér túlsúlyos kalória
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Keith Martin, a világ legnehezebb súlyú embere nemrég még több mint 20 000 kalóriát evett meg naponta, azóta azonban elhatározta, hogy megszabadul az egész életét tönkretevő túlsúlytól. Ezért Keith ma már csak napi 15 000 kalóriát fogyaszt.

A 42 éves Keith Martin képtelen volt elhagyni otthonát az elmúlt közel tíz év során, és a saját lakásának fogságában élő férfi idővel elérte a 368 kg-os testsúlyt, amivel kiérdemelte a világ legkövérebb embere címét. A kórosan elhízott férfit sokáig foglalkoztatta az öngyilkosság gondolata is, de most mégis arra az elhatározásra jutott, hogy megszabadul hihetetlen nagy túlsúlyától, és megpróbál lefaragni a 183 centiméteres derékbőségéből.

Northfoto
Northfoto

A legrosszabb időszakában Keith képes volt reggelire egy ültő helyében elfogyasztani 6 csomag szalonnát, hat kolbászt, hat tojást egy egész vekni kenyérrel és rengeteg babbal. Ebédre is legalább ekkora adagokat evett szendvicsből, majd vacsorára elfogyasztott két hatalmas pizzát, három adag kebabot vagy kínai ételt. Természetesen emellett napközben még bekapott egy-egy tábla csokoládét, vagy pár csomag kekszet, és megivott legalább két liter kólát, továbbá rengeteg cukros kávét.

Keith mostanra azonban alaposan lecsökkentette az adagját, és már csaknem 10 centivel kisebb lett a derékbősége is. "Amikor meghallottam, hogy én lettem a világ legkövérebb embere, nagyon riasztóan hatott rám. Olyan volt, mintha megszólt volna egy vészcsengő a fejemben, és nem okolhattam senki mást az állapotom miatt" - mondta Keith Martin.

Az orvosok is gyakran figyelmeztették a férfit, hogy ha nem változtat azonnal az életmódján, akkor 50 éves koráig sem fog élni. Keith családja mindvégig kitart mellette, és minden segítséget próbálnak megadni a kórosan túlsúlyos férfinek, aki szívritmuszavartól, súlyos asztmától, erős migréntől és állandó fájdalmaktól is szenved.



Elindult az Ez zsír! fogyókúrás- és
életmódprogramunk!

REGISZTRÁLNI SZERETNÉK!

Csatlakozz hozzánk iWiW-en és Facebookon!






Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.