Veca és Regina blog: Fogyókúra, á la Bridget Jones

blog egészséges életmód Janicsák Veca
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Janicsák Veca és nővére, Regina csatlakoztak az Ez zsír! programunkhoz, de vajon mit jelent az életükben az egészséges életmód? Hogyan lesz Veca izmos és karcsú, és hogyan küzd meg a kilókkal nővére, Regina? Mától az ő saját beszámolóikat is olvashatjátok az Ez zsír! oldalon, exkluzív fotókkal tarkítva. Csatlakozzatok hozzánk és tartsatok Vecával és Reginával - mert szerintünk aki szeret élni, az szereti a testét és törődik vele!

"A húgommal már népi szokásnak számít köztünk, hogy különböző neveket adunk egymásnak és családtagjainknak. Az eddig egymásra használt nevek komoly tárházát tudjuk felmutatni. Egy biztos, soha nem kiáltunk egymás után eképp: 'Veca!' - 'Regina!'. Az én nevem egy ideje, egyik kedvenc brit hősöm után Bridzsit lett. Mely - amióta feltaláltuk az öszpöröntö nyelvet - így hangzik: Brödzsöt (még jó, hogy Veca sem Veca a mi közös nyelvünkön, hisz akkor...). Új nevem kialakulásának okait nyilván nem szükséges különösebben részleteznem. Legyen annyi elég, hogy erősen bridzsisztikus vagyok. Nemcsak viselkedésem, de a férfiideálom is hajaz Jones kisasszonyéra. Itt határozottan a Mark Darcy vonalra gondolok, a Daniel Cleaver-féle fazonok iránti vonzalmam maximálisan tagadom.

AFP/Photo12
AFP/Photo12

Bridgetként élni azonban nem egyszerű. Az, hogy az ember mindent lever és leborít, mindennek nekimegy... mit is mondhatnék, rém kellemetlen. Fogalmazhatnék úgy is, hogy tiszta ciki. Kezdjük ott, hogy a kék-zöld foltok miatt rendszeresen úgy nézek ki, mint aki esténként ketrecharccal vezeti le a fölös energiáit. Ha leeszem magam, akkor az étlappal a mellemen kell egész nap közlekednem, arról meg nem is beszélve, ha a másikat eszem le, mert nekem az is megy. De viszonylag magas blama faktorral bír az is, ha több szemtanú jelenlétében mutatok be egy öngáncsot. Hozzá kell tegyem, hogy ebben Veca se rossz.

Sok éve folytatok már heroikus küzdelmet a fogyókúrával. Nem titkolt vágyam megtanulni fotoszintetizálni. Gondolom, senkit sem lep meg, hogy még nem sikerült. Próbáltam aztán napi egy paradicsomosat, turmixosat, este nem evőset, sokszor kicsit... ezeket persze mégse igazán próbáltam ki, mert egyszer csak megszegtem. Ilyenkor aztán elkeseredek és 'egyszerre két pasit habzsolok, az egyik leo a másik eskimo'. Aztán új erőre kapok. Nem olyan rég úgy döntöttem, fogyinaplót kezdek. Eme naplót egy kockás füzet testesítette meg, melyre ennyi volt írva: "diétám". Első bejegyzés: reggeli - két túrós táska. A további jegyzetek elmaradtak...

Fotó: Szabó Balázs/Life.hu
Fotó: Szabó Balázs/Life.hu

Regina Ez zsír! pólóban - Neked is lehet ilyened!

Hogy hozzuk ki magunkból a legjobbat? Hatásosnak is kellene lennie, be is kéne tudni tartani hosszú távon, hogy ne jöjjön vissza. Egészségesnek is kéne lennie. A megoldás talán nem egy tuti fogyókúra, hanem egy átfogó életmódprogram. Próbáljuk meg az "Ez zsír!"-ral!

Persze vannak, akiknek még nem kell fogyókúra, sőt nemhogy még, hanem inkább soha. Hisz pont attól olyan imádnivalóak, hogy gömbölyűek. Ilyenek Vecus macskuszának, Pancsának a babái is, akik közül egyet a tenyeremben tartok."

Forrás: Janicsák Regina
Forrás: Janicsák Regina

Janicsák Regina

Szeresd a tested, találd meg te is a sportod,
és étkezz egészségesebben az Ez Zsír! programmal!

REGISZTRÁLNI SZERETNÉK!

Csatlakozz hozzánk iWiW-en és Facebookon!






Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.