Sikertörténet: "Nem akartam a kövér és csúfolható lány lenni" - Több mint 20 kilót fogyott Dóra

Sikersztori diéta fogyás Ez Zsír! fogyókúra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Dóra sosem volt az a nádszálvékony típus, mindig is szeretett nassolni. Jelentős súlygyarapodása hétéves korában kezdődött, egy mandulaműtét után. Ráadásul a folyamatos családi veszekedések is kihatottak étkezéseire, sokszor az evésbe menekült. 

"Akik ismertek, kövéren is szerettek, akik nem, azok nevettek, gúnyolódtak rajtam. Nemcsak a gyerekek, fiatalok, hanem a felnőttek is. A családomtól is sokszor kaptam megjegyzéseket, amik 8 évesen is rettenetesen rosszulestek, de később, 17 évesen is. Édesanyám próbált rászoktatni a kevésbé hizlaló ételekre, de nem bírtam sokáig tartani, hogy nem azt eszem, ami jólesik. Mindig próbálkoztam, sikertelenül. Azt hiszem, már senki nem tud olyan módszert mondani, amit én ki nem próbáltam volna. Általános iskola 5. osztályától fogyókúrából állt az életem."

Amikor Dórának 18 évesen már 89 kilót mutatott a mérleg, akkor elhatározta: ő márpedig lefogy. "Elhatároztam, hogy ennek véget vetek, és igenis szeretni fogom magam, és úgy fogok kinézni, amilyen mindig is szerettem volna lenni. Ha pedig elgyengülök, nem hátrálok meg, hanem folytatom. Összegyűjtöttem minden akaraterőmet és belevágtam."

Szeretett volna végre elégedetten a tükörbe nézni és azt is, hogy a férfiak dicsérő pillantásokat vessenek rá. Mindezekkel egyidejűleg véget vetni az összes csipkelődésnek. Drasztikusan megváltoztatta az étrendjét, rengeteg gyümölcsöt és zöldséget evett és kizárólag csirkehúst. "Az étrendem a következőkből állt: sok gyümölcs - kevés banán, sok alma és narancs. Zöldségek közül főként paradicsom, uborka, hagyma és répa. Szerencsére ezekből bármennyit megeszek, sosem lesz belőlük elegem. Húsok közül legtöbbször csirkehúst ettem, elvétve hal is szerepelt a menüben. Naponta 3-szor, 4-szer ettem sokféléből kicsiket. A legnehezebb volt a rizst nélkülözni" - meséli a fiatal lány.

Bár Dóra mindig is mozgott - több évig kosarazott és úszott -, ez mégse volt elegendő ahhoz, hogy sikerüljön testtömegét kordában tartani. Így némi tapasztalattal, egyedül, segítség nélkül belevágott egy mozgásprogramba. Napközben tornázott - azt csinálta, ami számára a legfájdalmasabb és legfárasztóbb volt, mert azt gondolta, hogy látványos eredményt csak így érhet el. Emellett minden este futni ment, amely felfrissítette és kellőképpen égette a kalóriákat. Hogyha megéhezett vagy megkívánt valamit, szintén futni indult, ezzel a trükkel akadályozta meg, hogy bűnbe essen.



ADJ ERŐT MÁSOKNAK! TE HOGYAN FOGYTÁL LE?

Írjátok meg nekünk az info@life.hu e-mail címünkre nevetek, lakóhelyetek, életkorotok és jelenlegi testsúlyotok kíséretében, hogy hány kilót sikerült leadnotok és milyen módszerrel. Pár sorban írjátok meg a történetet, és nagyon fontos, hogy csatoljatok hozzá fényképet: fogyás előtt - fogyás után.



"Az első 2 és fél hónapban 16 kilót fogytam, utána csak a tükörben nézegettem magam, mérlegre nem álltam. Mivel mindig is sportoltam, egy kis izomtömegre is szert tettem, ami köztudottan nehezebb, mint a zsír. Sokszor nem tetszett, amit a mérlegen láttam, ezért úgy döntöttem, hogy nem a mérleg barátságára áhítozom, hanem a tükörére. A fogyásom után is 73 kilót mutatott a mérleg, a környezetem pedig nem akarta elhinni. Pedig így volt. Végül sikerült elérnem egy év alatt a 66 kilót, amit máig is tartok. Elértem a célomat és ez nagyon jó érzés. Sokkal nőiesebben öltözködöm, és nagyobb kínálatból választhatok, hiszen több minden áll jól. Tízéves szenvedés és egy évig tartó harc után azt mondom, fel a fejjel, én is pufók voltam, de ha elhatározza magát az ember, akkor nincs lehetetlen! A fogyás és a sikerélmény zsír!"

Elindult az Ez zsír! fogyókúrás- és
életmódprogramunk!

REGISZTRÁLNI SZERETNÉK!

Csatlakozz hozzánk iWiW-en és Facebookon!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.