gasztro
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Faramuci a helyzet, mert saját magunkkal konkurálunk. Bár a Hét receptje nálunk a Zöldséges Gazpacho lett, a hétvégére mellé egy komplett ételsort ajánlanánk - akinek nem a Gazpacho lesz a választása. 

Azoknak, akik szeretik, és azoknak is, akik nem: Buday Péter prezentálásában egy rendkívül finom, és természetesen egészséges hagymalevest kínálunk. A receptek továbbra is 4 főre vannak megadva.


Habos hagymakrémleves

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=xq8e6W1NJJ3KWgNx

Hozzávalók:

2 dkg barnacukor
5 dkg vaj
0,5 dl olívaolaj
20 dkg csemegehagyma
15 dkg póréhagyma
só és frissen őrölt bors
1 teáskanál szárított vagy 5-6 szál friss kakukkfű
8 dl húsalaplé
0,5 dl száraz fehérbor
4 db sajtos pirítós

Csemegehagymát és póréhagymát vékony karikára vágok. Jó sokat. Petrezselymet is vágok hozzá. Lábosban olíva olajat hevítek, és mellé egy kis vajat teszek. Beleteszem a hagymát, és ízesítem egy kis borssal, és egy kevés sóval, valamint kakukkfűvel. Öntök rá egy kis száraz fehérbort. Addig párolom, amíg a hagyma megpuhul. Megszórom egy nagyon kevés barna cukorral. A cukor ebben az esetben nem az édesítésre, hanem az ízek összegömbölyítésére szolgál. Amikor megpárolódott, felöntöm annyi zöldség vagy húsalaplével, amennyi levest szeretnék.
Tálaláskor sajtos pirítóst kínálok hozzá. Aki szereti, tejszínnel dúsíthatja a levest.


Roston sült füstölt sajt

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=HRxzOPPL4JqY3zNB

Hozzávalók:

1 dl száraz fehérbor
10 dkg friss áfonya
60 dkg füstölt Karaván sajt
1 db gránátalma
20 dkg ruccola
4 dkg vaj
1 evőkanál étolaj a sütéshez
2 dkg barnacukor

Nagyon kevés olajat teszek a forró serpenyőbe. Beleteszem az ujjnyi vastagságú sajt szeleteket. Mindkét oldalát megsütöm. Amikor elkészült a sajt, kiveszem a serpenyőből. Félbevágom a gránátalmát és kikaparom az apró magját. A serpenyőben levő sülő zsiradékba beleteszem az áfonyát és a gránátalma magját. Amikor megpárolódott, kevés barnacukorral megszórom - mintha sót szórnék. Öntök rá egy kis fehér bort, és olvasztok bele egy kevés vajat is. Ez megpárolja a gyümölcsöt, és finom mártás lesz alatta. Tálaláskor egy szelet sajtot teszek a tányérra. Közepére ruccolát teszek, másik szeletet pedig rá. Az áfonyát a levével együtt rákanalzom az ételre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.