Így csinosítsd az otthonodat húsvétra

virág tavasz tojás húsvét 2014 húsvét lakberendezés muffin
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Március vége van, és még nem csicseregnek a madarak, nem rügyeznek a fák, a tavaszi napsütés - hiába várjuk annyira - egyre csak késlekedik. Azonban elképzelhető, hogy egy-két jópofa tavaszi dekoráció feldobja a hangulatod.

Tojások másként

Ha húsvét, akkor tojások: az unalmas hímes tojásokat azonban idén felválthatják az izgalmasabb ötletek. A héjakat nem csupán a szokásos tojásfestékkel díszítheted, gyöngyházfényű festéksprayvel, hagymafőzettel, rafiával, masnikkal, különleges dekorkellékekkel egyedi díszeket hozhatsz létre, melyeket már csak el kell rendezned egy nagy üvegtálban. Apró virágtartóként is megállják a helyüket, csupán vizet kell beléjük töltened, és váza helyett a kidíszített tojáshéjakba tenni a virágcsokrokat, de ha fűmagot ültetsz a héjakba, s apró szemeket, orrot, szájat rajzolsz neki, esetleg nyuszifülekkel díszíted, a napsütés hatására kis hajas tojásemberkéket tarthatsz az ablakban - a gyerekek legnagyobb örömére.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Húsvéti tojásfa

Talán a legegyszerűbb, mégis leglátványosabb tavaszi asztaldísz a tojásfa: csupán néhány barkaágra vagy más, dekoratív ágacskára, esetleg virágzó ágra van szükség hozzá, egy egyszerű vázára, no meg sok-sok festett tojásra és húsvéti díszre - utóbbiakat akár a családdal közösen is elkészíthetitek keménypapírból.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Tavaszi muffinok

Nemcsak a lakást, de a süteményeket is tavaszi díszbe öltöztetheted. Az egyszerű muffinok vagy piskótakockák tetejét színes kis tojásokkal, cukorkákkal, marcipánvirágokkal nagyon látványossá varázsolhatod. Néhány tavaszi díszben pompázó, színes szalvéta kell csak a tojásfával, vagy más módon feldíszített asztalra, s máris a húsvét kellős közepén találhatod magad.

Forrás: http://blog.hellocupcakebook.com
Forrás: http://blog.hellocupcakebook.com

Tavaszi virágok különleges kaspókban

A tavaszi hangulat legfontosabb felelősei az illatos, élénk színű virágok. Ha teheted, minél gazdagabban töltsd meg velük a lakást: már a látványuk jókedvre derít a fázós reggeleken. A hatást különleges kaspókkal, vázákkal fokozhatod: saját magad is dekorálhatod a kerámiákat, de egy sima üvegvázát is feldobhatsz, ha néhány műanyagtojást teszel bele, majd ebbe helyezed a kisebb pohárban vagy vázában rejtőző virágcsokrot. A gyökeres növények nevelése még hálásabb feladat, hiszen minden évben újra kihajtathatod a virághagymákat, csupán néhány dekoratív tálra és néhány földbe szúrható húsvéti díszre lesz szükséged, s a különleges látvány máris garantált. A legmókásabb dekorációt azonban akkor kapod, ha kiszárított, akár ki is festett tojáshéjakba ültetsz kis helyigényű virágokat - egy tojástartóban vagy kisebb kaspóban aranyosan és szilárdan megülnek.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock


Most megtudhatod, mennyire vagy stresszes!

Téged könnyen zavarba lehet hozni, vagy ember legyen a talpán, akitől megfutamodsz? Elemésztenek a gondok, vagy rugalmasan kezelsz mindenféle változást? Most kiderül!

Töltsd ki az ország nagy stressztesztjét!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.