A '60-as évek legőrültebb diétái

diéta őrültség fogyókúra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Reklámőrültek című sorozat Betty-je a legújabb részekben is a túlsúlyától próbál megszabadulni, miután rájön, hogy rossz étkezési szokásait nem tudja kontrollálni. A történet a '60-as években játszódik, de az emberek már akkor is számtalan módszert találtak ki arra, hogyan szabadulhatnának meg a fölös kilóktól. A következő diétákat azonban nem ajánljuk, hiszen egyik hajmeresztőbb, mint a másik.

Dr. Irwin Maxwell Stillman nevéhez több bizarr súlycsökkentő módszer is fűződik. Praktizálása alatt ugyanis rengeteg túlsúlyos emberrel foglalkozott, akik számára hatásos diétát próbált összeállítani - írja a Daily Mail. Az egyik ilyen módszer során a fogyni vágyóknak az volt a feladata, hogy minden étkezés előtt elfogyasszanak közel egy deci sáfrányolajat. Egy másik étrend szerint a diétázók csak írót - kefirhez hasonló savanykás tejtermék - ihattak és a napi ételadagjuk mindössze 20 deka hús volt. Hasonlóan szélsőséges módszer volt a "félig-éhező" diéta is. Akik ezt követték, napi egy főtt tojást és egy fél marék salátát ehettek öntet nélkül, valamint 2,5 deci tejet és 8 pohár vizet fogyaszthattak mellé.

Forrás: Metrecal
Forrás: Metrecal

A korszak messze legnépszerűbb fogyókúrás csodaszere azonban egy Metrecal nevű ital volt, amelyből egy konzerv egy étkezést jelentett és mindössze 300 kalóriát tartalmazott. A súlycsökkentő szert még a Fehér Házban is felszolgálták, igaz, ott felturbózták fél deci rummal és egy kevés szerecsendióval, de a kalóriaértéke még így is csak 350 körül mozgott. Elképesztő népszerűségnek örvendett a "részeg ember" diétája is, ami azt hirdette, hogy ne vigyünk be a szervezetünkbe más kalóriát, csak alkoholt, hiszen abban kizárólag hasznos szénhidrátok vannak.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

A fogyáshoz használtak még amfetamin tartalmú tablettákat is, melyeket orvosok írtak fel már egészen a '30-as évektől kezdve, de ennek a népszerűsége megcsappant, miután sokan belehaltak a szerek használatába. Az elhízás ellen már akkoriban is esztelenül küzdöttek egyesek, annak ellenére, hogy a diétázás akkor még közel sem volt annyira népszerű, mint manapság. Néhány évtized alatt Amerikában az elhízottak aránya a négyszeresére nőtt, ami pedig csak újabb csodát ígérő őrültségeket eredményez.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]
Kövesd az Ez zsír!-t a Facebookon is!


Sikertörténetek, szakértői segítségnyújtás, egészséges életmód, fogyokúra és átalakulás. Egy nagyszerű program, ami segít neked, hogy elérd a céljaidat!


IRÁNY A FACEBOOK ÉS AZ EZ ZSÍR! OLDAL!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.