Különleges sportokat űznek a világsztárok

extrém fogyókúra mozgás edzés kalória
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Amikor naponta megdőlő melegrekordokról hallunk, nem sok kedvünk van edzéssel kínozni magunkat. Ám a kerti grillpartik nyomait valahogy el kell tüntetni... Szerencsére azonban a szabadban is igen sok lehetőség van arra, hogy formában tartsuk magunkat a nyári hónapokban. Itthon még mindig a futás és a biciklizés a legnépszerűbb szabadtéri sportok, de most megmutatjuk, hogyan csinálják a sportőrültek Angliában és a tengerentúlon.

Evezz a karcsúságért!

A hírességek körében igen népszerű sport a Stand Up Paddle, ami lényegében annyit tesz, hogy egy szörfdeszkán állva vagy térdelve kell evezni. Ezzel a mozgásformával tartja magát formában többek között Cindy Crawford és Tom Cruise is. A tevékenység hasonlít a szörfözéshez, ám sokkal hamarabb megtanulható, és még hullámokra sincs szükség hozzá. Első alkalommal azért mindenképp érdemes csoportban, oktatóval kipróbálni ezt a sportot.

Forrás: Rostás Bianka/Life.hu
Forrás: Rostás Bianka/Life.hu

Miért jó?

Ez a mozgás remekül fejleszti az egyensúlyérzéket, és erősíti a hasi és a háti szakaszt.

Edzés gladiátor módra

Aki igazán jó állóképességre vágyik, annak találták ki a gladiátor edzésformát, amelyben a tűzugrástól kezdve a falmászáson és a vízen keresztül vágtatáson át, egészen a lándzsahajításig sok minden megtalálható.

Miért jó?

Ez a spártai módszer egy igen kemény edzésforma, de nagyon hatékonyan fejleszti az állóképességet és erősíti az egész testet.

Aerobik, másképp

Aerobikozni sem csak edzőteremben lehet: ma már van arra lehetőség, hogy a résztvevők drót nélküli fejhallgatón keresztül a szabadban hallgassák a zenét és az edző buzdító szavait, miközben a legkülönfélébb mozgásformákat végzik.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Miért jó?

Akikhez közel áll a tánc, azok a zumbaórákat is választhatják az edzésen, ahol a résztvevők sokkal jobban képesek magukra koncentrálni, mint egy hagyományos aerobikórán.

Mászás a bátraknak

Bár a sziklamászás elsőre ijesztően hathat, a mesterséges szirteknek és falaknak még egy kezdő is bátran nekivághat, ráadásul mindenkit kötéllel biztosítanak, így tuti nem fogsz leesni.

Miért jó?

Mászás közben minden izmunkat megdolgoztatjuk, a nyújtózkodások hatására rugalmasabbakká is válunk, az alapokat pedig fél nap alatt elsajátíthatjuk. Kifejezetten ajánlott ez a sport azoknak, akik kedvelik a kihívásokat.

Toronyfutás - Próbáld ki!

Ha nem is teljesen a szabad levegőn történik, azért mégsem átlagos környezetben zajlik az úgynevezett toronyfutás, mely során a résztvevők minél magasabb épületek, tornyok, felhőkarcolók tetejére igyekeznek felfutni. Felérve ne csodálkozzunk, ha a szívünk és a tüdőnk ki akar ugrani a helyéről, ám a látvány onnan fentről - és a tudat, hogy feljutottunk - bizonyára mindent megér. Ennek a sportnak a nagy hódolója többek között a britek miniszterelnöke, David Cameron is.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

David Cameron

Miért jó?

Külföldön imádják a futás e szokatlan és igencsak megterhelő formáját, egyrészt az újdonság hatása miatt, másrészt azért is, mert a lépcsőzés miatt a comb és a farizmok a szokásosnál is jobban igénybe vannak véve.

Edzés nem csak artistáknak

Kevésbé magasban zajlik a slacklining nevű edzésforma, ahol a sportolni vágyó egy kifeszített hevederen egyensúlyoz és próbál meg ugrásokat, akrobatikus mutatványokat végezni. Többek között Madonna is odáig van ezért a módszerért. Mindezt nem muszáj az égben végezni, a hevedert két fa közé, akár fél méter magasba is kifeszíthetjük.

Miért jó?

Ez az edzésforma remekül javítja az egyensúlyérzéket, és formásra edzi a comb- és a farizmokat.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]
Kövesd az Ez zsír!-t a Facebookon is!


Sikertörténetek, szakértői segítségnyújtás, egészséges életmód, fogyókúra és átalakulás. Egy nagyszerű program, ami segít neked, hogy elérd a céljaidat!


IRÁNY A FACEBOOK ÉS AZ EZ ZSÍR! OLDAL!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.