utazás Ausztria szórakozás szabadidő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Függetlenül attól, hogy egynapos kirándulást vagy hosszú hétvégés kiruccanást tervezel, St. Pöltenben mindig elcsíphetsz valami izgalmasat. Indulj el egy fantasztikus kincsvadászatra a barokk fővárosában, csodáld meg a kortárs osztrák építészet lenyűgözően szép példáit, és kóstold meg az eredeti Prandtauer-tortát.

Történelmi város ezerszínű arculattal

Alsó-Ausztria legnagyobb városa az Alpoktól északra, a Traisen-folyó partján fekszik, és gazdag történelmi múlttal büszkélkedhet. Területe már az újkőkorban lakott volt, a mai óváros helyén a 2. és 4. század között Cetium nevű római település feküdt, és Hadrianus császár uralkodása idején nyerte el a városi rangot. St. Pölten fejlődésére az Osztrák-Magyar Monarchia idején épített vasútvonal is hatással volt, a 20. században pedig újabb jelentős épületegyüttesekkel bővítették a várost. Az egykori álmos falu mára egy dinamikusan fejlődő politikai, gazdasági és turisztikai központtá vált.

Forrás: Wikipedia

A Life.hu extra tippje: Ausztria - Steiermark - Relax Resort Kreischberg - 5 éjszakás akció



A Life.hu tippje: Nevezz be egy izgalmas túrára a múlt nagy építészeinek nyomában, mint Jakob Prandtauer és Joseph Munggenast. A program időtartama másfél óra, csoportár: 45 euró. Bővebb infó: http://www.st-poelten.gv.at/Content.Node/

Építészeti gyöngyszemek lépten-nyomon


A Rathausplatzon található 500 éves városháza St. Pölten jelképe, amely ötvözi a különböző korok stílusjegyeit. Az Angolkisasszonyok Intézetének gyönyörű barokk homlokzatát Jakob Prandtauer építette, míg a kápolnaterem freskóit Paul Troger és Bartolomeo Altomonte festette. Az óváros központjában lévő Riemerplatz remek hely a pihenésre. Kávézás közben gyönyörködhetsz a környező paloták és a kellemes hangulatú belső udvarok szépségében. Ha felfrissültél, újult erővel indulhatsz felfedezőútra a karmeliták egykori kolostorához, a szecessziós Olbrich házhoz és a Dóm térre, ahol az eredetileg román stílusban épített püspöki katedrális áll. Ha kíváncsi vagy St. Pölten másik arcára, vedd a Traisen-folyó felé az útirányt, és eljuthatsz az impozáns kormányzati negyedbe. A modern kulturális intézmények közé tartozik a Klaus Kada által tervezett egyedülálló architektúrájú fesztiválszínház, a multimédiás élményközpontként létesült Tartományi Múzeum és az 1996-ban átadott Klangturm - a Hangtorony, ami mára St. Pölten szimbólumává vált.

Forrás: Wikipedia
Rendezvényközpont St. Pöltenben

A Life.hu extra tippje: Hegyvidéki pihenés szenzációs áron Ausztriában! Salzburg - Königshaus apartmanház - 41.000 Ft/apartman/7 éj



A Life.hu tippje: A Városi Múzeum 2007-es újranyitása óta kiemelt kulturális helyszín, ahol átfogó képet kaphatsz St. Pölten várossá fejlődéséről a kezdetektől napjainkig. http://stadtmuseum-stpoelten.at/

Készen állsz a nagy vásárlásra?

St. Pölten a csodálatos történelmi látnivalók és építészeti emlékek mellett tele van remek üzletekkel, ezért a vásárlók paradicsomaként is szokták emlegetni. Ausztria egyik legszebb sétálóutcája a Kremsergasse, de számos bevásárlóközpontot találhatsz a városban, mint a Traisenpark, a Promenade vagy a City Super Center. Ha rajongsz a régiségekért, kedvedre böngészhetsz a bolhapiacon. (Az üzletek nyitva tartása: hétfőtől péntekig 08.30-18.00, szombaton 08.30-17.00.) A Viehofner-tavak és a központtól néhány km-re található Ratzersdorfer-tó remek kikapcsolódási lehetőséget nyújtanak, a különböző stílusú városi parkokban pedig élvezheted a természet nyugalmát. St. Pölten ideális kiindulópont kirándulásokhoz, így pl. a világörökség részét képező melki apátsághoz, a lilienfeldi ciszterci kolostorhoz, illetve Bécsbe, a gyönyörű császárvárosba. Ha szívesen piknikeznél egyet a szabadban, és megkóstolnád a régió zamatos nedűit, barangold be a Traisen-völgyi borvidéket.

A Life.hu tippje:

A családias hangulatú fogadóktól az ínyenc éttermekig egyedülálló gourmet-élményekkel gazdagodhatsz, az élénk kocsmaélet pedig hozzátartozik St. Pölten sajátos karakteréhez. Koronázd meg a látogatást egy körte-szilvalekváros, extra finom csokibevonatú Prandtauer-tortával, ami egyszerűen mennyei.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.