Weimartól Békéscsabáig: 4 lebilincselő kiruccanás ínyenceknek

Forrás: Thinkstock -
Párizs Békéscsaba kirándulás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megkóstolni a kedvenc fogásaidat, az adott régió legfinomabb ételeit, mindezt lenyűgöző természeti környezetben, feledhetetlen kalandokkal megspékelve - most még megéri egy hosszú őszi hétvégére valamelyik európai országba ellátogatnod, hisz ilyenkor még kellemes az időjárás. A Life.hu most olyan rendezvényeket gyűjtött össze, amik egytől egyig különleges gasztroélményt nyújtanak.

Egy falat Finnország

Szívesen felfedeznéd az „ezer tó országának" őszi arcát, amikor a szakácsok a legjobb szezonális alapanyagokból kreálnak ínycsiklandó remekműveket? Október elején a finn fővárosban a külföldiek körében kevésbé ismert, ám annál érdekesebb vásárba csöppenhetsz, amit 1743 óta minden évben megrendeznek. Szemet gyönyörködtető friss fogások lepik el a legendás piacteret és környékét. A standokon a legkülönfélébb módon elkészített halfogások közt csemegézhetsz, és olyan kuriózumokat is megkóstolhatsz, mint pl. a berkenye, a lápi szeder és a fekete kenyér, ami rendkívül népszerű a finn szigetvilágban. A vásár legizgalmasabb eseményei közé tartozik a „Legjobb hering ételek", illetve a „Hagyományos vitorláshajók versenye", amit tömegek kísérnek figyelemmel a partról. Ha szeretnél felkészülni a hideg télre, a bódékban birkagyapjúból készült zoknikat, sapkákat és pulcsikat is vásárolhatsz. A programsorozat október 11-ig tart.

Forrás: Thinkstock

Life.hu tipp

Nevezz be egy dizájntúrára, amely során közel 200 üzletben nyílik lehetőséged egy kellemes shoppingolásra. Helsinki legendás vidámparkjában újra gyereknek érezheted magad, a nyári szezont záró Fények Karneválja felejthetetlen élményt jelent.

Koccints Párizs szívében!

Elzász, Bordeaux, Burgundia, Champagne-Ardennek: Franciaország a finom borok hazája, és bár sok turista keresi fel minden évszakban ezeket a meseszép régiókat, azt mégis kevesen tudják, hogy Párizs szíve is rejt festői szőlőültetvényeket. A francia főváros legmagasabb pontján, a Montmartre-hegyen egy gyönyörű, több mint 1500 négyzetméternyi ültetvény található, amelynek területén mintegy 27 szőlőfajtát termelnek. A történelmi Clos Montmartre látogatása különösen ősszel csodálatos élmény, amikor a látványos szüreti fesztivál zajlik. Az ikonikus utcákon magadba szívhatod az igazi középkori Párizs hangulatát, és a zamatos nedűk mellett libamájat, sajtot, isteni francia ételeket is kóstolgathatsz. Az ötnapos rendezvény idei témája a költészet, a felhőtlen szórakozásról pedig kézműves kiállítások, koncertek, bortúrák és színes felvonulások gondoskodnak. A Montmartre-i Szüreti Fesztivál 2014. október 8-án kezdődik, és fénypontja a szombat esti zenés tűzijáték.

Forrás: Thinkstock

Life.hu tipp

A 20. születésnapját ünneplő Salon du Chocolat-on a legnevesebb francia és nemzetközi cukrászok mutatják be legújabb kreálmányaikat, és hasznos tanácsokat is kaphatsz tőlük a csokoládékészítés rejtelmeiről.

A Life.hu extra tippje

Párizs decemberben is ámulatba ejtő, és mi lehetne romantikusabb, mint a fények városában tölteni a karácsonyi időszakot. Karácsony Párizsban - 155.000 forint/fő/3 éjtől

Ahol a szerény hagyma a sztár

Bár a világhírű müncheni sörfesztivállal nehéz felvenni a versenyt, Weimar, a bájos német kisváros is büszkélkedhet egy látványos szabadtéri rendezvénnyel. A hagymapiac története 1653-ban kezdődött, és mára Európa egyik legszínesebb kulináris fesztiváljává nőtte ki magát, amelyre évente több százezren látogatnak ki. A Weimari Hagyma Vásár nem arról szól, hogy az erős ízű zöldségnövényt ládákba vagy zsákokba pakolják, hogy aztán meg lehessen vásárolni a télirevalót. Az itt kiállított hagymaszárakat hagyományos módon fonják össze, és a füzéreket színes szárított virágokkal díszítik, amelyek egészen apró és hatalmas méretben is megcsodálhatók. A friss októberi levegőt ilyenkor megtölti a majoránna és a grillezett húsok illata, a gazdag étel- és italkínálat pedig nagyszerű lehetőség arra, hogy német módra köszöntsd az őszt. A 361. hagymavásár időpontja: 2014. október 10–12., bővebb infót itt találsz.

Forrás: www.weimar.de

Life.hu tipp

A Weimar Kártya 14,50 euróba kerül, aminek birtokában ingyenesen vagy kedvezményesen vehetsz igénybe bizonyos turisztikai szolgáltatásokat, és különböző árengedményekre is számíthatsz a kijelölt üzletekben, éttermekben.

A Life.hu extra tippje

Ha szeretnéd látni Németország és Ausztria ikonikus kastélyait, ez a körutazás maga a megelevenedő mesekönyv: Barokk paloták és kastélyok Bajorországban, Ausztriában - 68.400 forint/fő/3 éjtől

Kolbász minden mennyiségben

Ha a közelgő hosszú hétvégére olyan programot keresel, ami minden érzékszervedre hat, hazánk egyik legélhetőbb városa tökéletes lesz arra, hogy kikapcsolj. A fővárostól háromórányi autóútra fekvő Békéscsaba október 23-26. között ünnepli a világhírű hungarikumot, a Csabai kolbászt. Az 1997 óta megrendezésre kerülő kolbászfesztiválon minden a kulináris élvezetekről szól. A négynapos dzsembori olyan szórakoztató programokat tartogat, mint a disznóvágás-bemutatók, a borkóstolók, a töltöttkáposzta-főző és a kolbászkészítő verseny, ahol idén is közel 500 csapat méri össze tudását. Zenei éhséged is maradéktalanul kielégítheted, a fesztiválon hazánk legnépszerűbb együttesei – Punnany Massif, Tankcsapda, Irie Maffia – adnak koncertet. Még különlegesebbé teheted a kiruccanást, ha nosztalgiavonattal vagy sétarepülővel érkezel a helyszínre.

Forrás: www.csabaikolbaszfesztival.hu

Life.hu tipp

Nevezz be egy városnéző körútra kisbusszal, és ismerd meg Békéscsaba főbb nevezetességeit, így pl. a Munkácsy Mihály Múzeumot, a CsabaParkot és az Evangélikus Nagytemplomot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.