szétválasztás Egyesült Királyság Egyesült Államok család találkozás örökbeadás ikerpár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
78 év után először találkozhatott egymással Ann Hunt és Elizabeth Hamel. A kétpetéjű ikerpárt születésükkor választották el egymástól, és mindössze egy éve értesültek a másik létezéséről.

Születésükkor elválasztották egymástól azt az ikerpárt, akik idén találkozhattak egymással életükben először. Ann Hunt és Elizabeth Hamel az Egyesült Királyságban születtek 1936-ban, szolgálóként dolgozó édesanyjukat azonban elhagyta gyermekei apja, ezért úgy döntött, örökbe adja Annt. Elizabeth ugyanis gerincferdüléssel jött világra, ezért neki sokkal nehezebb lett volna nevelőszülőket találnia - írja az MTI.

Forrás: Youtube

Ann Huntot végül egy Kaliforniában élő házaspár fogadta örökbe, Elizabeth Hamel pedig édesanyjával és későbbi mostohaapjával szintén az Egyesült Államokba költözött. Mindössze egy éve tudták meg, hogy van ikertestvérük – hála Ann lányának.

Levelezésük után telefonon léptek kapcsolatba, majd Elizabeth fia és egy pszichológia professzor által megszervezett találkozáson végre láthatták egymást. A kétpetéjű ikerpár a következő napokat a Kaliforniai Állami Egyetemen tölti, ahol az intézmény ikerkutató programjának keretében vizsgálják őket.

Az ikerpár első találkozásakor a BBC is ott volt, a megható pillanatot az alábbi videójukban nézheted meg:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.