Kapcsolj offline üzemmódba: 4 hangulatos kemping vadromantikázáshoz

kemping sátor pihenés Badacsony Mátra Dunakanyar
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Amikor a vakáció költségeit számolgatod, a kempingezés tűnik az egyik leggazdaságosabb választásnak egy családi kiruccanásra. A természetben minőségi időt tölthetsz a szeretteiddel, feltöltheted az energiaraktáraidat, és megtapasztalhatod azt a fajta szabadságérzetet, ami új perspektívákat tár eléd – mindezt anélkül, hogy túlságosan megterhelnéd a pénztárcádat. Íme, a Life.hu tippjei a felejthetetlen nyári élményekhez!

Egy kis oázis a Dunakanyarban

Festői elhelyezkedése miatt Dömös az egyik legvonzóbb település a Dunakanyarban, ami tökéletes hely a feltöltődésre és a vadregényes környék felfedezésére. A Duna partján lévő családias hangulatú kempingnek egyfajta „távol a világtól" hangulata van, ám szerencsére nincs túl messze a fővárostól, és buszok is gyakran indulnak ide. A 18 000 m2-nyi területen árnyas, rendezett parcellák gondoskodnak a felhőtlen pihenésről, és akkor sem fogsz unatkozni, ha mozogni szeretnél, a közelben teniszezésre, minigolfozásra és kenubérlésre is lehetőség nyílik. A kempingben főzésre, mosásra alkalmas hely van kialakítva, és melegvizes tusolók, mosdók, étterem, biliárdterem, valamint ingyenes internet áll az ide érkezők rendelkezésre. Az úszómedence kellemes felfrissülést nyújt a meleg nyári napokon, este pedig bográcsozhatsz és sütögethetsz a szabadban.

Forrás: www.domoscamping.hu

A Life.hu tippje:

Dömös fölött a lenyűgöző szépségű Rám-szakadék egész napos túrázására csábít, és felkapaszkodhatsz a Visegrádi-hegység egyik legmagasabb csúcsának számító Prédikálószékhez is, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a hömpölygő Dunára.

Ahol minden a vízi szórakozásról szól

Ha szívesen töltenél pároddal egy romantikus hétvégét, és sajátos varázsú táborhelyet keresel, ahonnan a vízpart karnyújtásnyira elérhető, a festői látványt nyújtó Szajki-tavak ideális választásnak tűnik. A Hosszúperesztegtől 5 km-re található üdülőterület sűrű erdővel körülvett tavai a horgászás izgalmas élményét nyújtják, a fürdőtó lassan mélyülő vízében pedig biztonságos körülmények között lubickolhattok. Az ősfákkal övezett kemping meghitt hangulatával és számos kényelmi szolgáltatással biztosítja a gondtalan kikapcsolódást, ahol süthettek-főzhettek a jó levegőn, és ingyenesen használhatjátok a konyhát is. Napközben bejárhatjátok Vas és Zala megye legszebb részeit, túrázhattok a Szajk környéki erdőken, megkóstolhatjátok a híres „peresztegi" otellót, és lovagolhattok is ezen a csodálatos környéken.

Forrás: www.szajkitavakcamping.hu, hwww.bojlistavak.hu

A Life.hu tippje:

A kempinghez közeli Jeli Arborétum a nyári kánikulában remek felüdülést nyújt, ha pedig Zalaszentgrót felé veszitek az útirányt, megmártózhattok a fürdő kellemes termálvizében, az augusztus 9-i Falunapon pedig olyan frissen sült finomságokat kóstolhattok, mint az ízletes prósza.

A Life.hu extra tippje:

A Lenti Termálfürdő közvetlen szomszédságában található négycsillagos minősítésű kemping csendes, zöld környezetével ideális szálláshely a pihenni vágyók számára. A Lenti Castrum Termálpanzió- és Kemping már 7 950 Ft/ fő / éjtől elérhető.

Szabadtéri kalandok a Mátra szívében

Még nem vagy túl a nyári vakáción, de idén a keretbe nem fér bele egy távoli utazás? Ha a tengerparti nyüzsgés helyett jobban kedveled a hegyvidéki hangulatot, a Mátra lombos erdőivel, kristálytiszta levegőjével és lélegzetelállító panorámájával a tökéletes nyugalom szinonimája. A gyönyörűen újjáépített, 100 férőhellyel bővített négycsillagos kemping ötvözi a kalandos pillanatokat a minden igényt kielégítő kényelemmel, és a te dolgod csupán annyi, hogy kiválasztod azt a helyet, ahol szívesen letáboroznál. A parcellák vízzel, áram- és kábel TV csatlakozással, a vizesblokkok több mosdóval és zárt zuhanyzóval felszereltek. Önfeledt kikapcsolódásra csábít a kempinghez közeli Adrenalin Park, az 507 méter magasan fekvő Sástó és környéke gyönyörű sétalehetőségeket kínál a természet szerelmeseinek.

Forrás: www.matrakemping.hu

A Life.hu tippje:

Kapaszkodj fel a sástói kilátóba, ahonnan megcsodálhatod a környező településeket és a Kékestetőt, az eseménydús nap végén pedig lazíthatsz a kemping wellness részlegében.

Bársonyos balatoni éjszakák

Nincs is annál jobb időtöltés, mint feküdni a nyugágyban, és egy hideg koktél kíséretében gyönyörködni a balatoni naplementében. Badacsony szépsége felülmúlhatatlan: a napfényes szőlőlankák, a festői hegyvidék és a hamisítatlan falusi környezet téged is magával ragad és kirepít a hétköznapok monoton világából. Ha úgy döntesz, hogy itt szeretnél néhány napot eltölteni a kedveseddel, a Badacsony-hegy lábánál rábukkanhatsz egy családias hangulatú kempingre. A vízparti szállóhely füves és árnyékos parcelláin különleges élmény a kempingezés, amit nagyban növelnek a felújított vizesblokkok, az úszómedence és a magyaros fogásokat kínáló étterem. A szabadidős kínálatban strandröplabda és asztalitenisz is szerepel, nem beszélve a kellemes hőmérsékletű Balatonról, így a gondtalan nyaralás garantált.

Forrás: www.balatoneldoradocamping.hu

A Life.hu tippje:

A badacsonyi pincetúrák során megismerkedhetsz a borkészítés rejtelmeivel, de felfedezheted a természeti értékekben bővelkedő Tapolcát is. A tavasbarlangi csónakázás kihagyhatatlan program!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.