20 év börtönt kapott magzata megöléséért egy nő

Forrás: AFP/Roberto Schmidt -
börtön abortusz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem volt még hasonló esetre példa Amerikában: gyerek elvetetéséért kapott börtönbüntetést egy nő. 

A hindu családból származó nő házasságon kívül esett teherbe egyik munkatársától, ezt pedig nem vállalhatta vallásos, konzervatív rokonsága előtt.

Illusztráció Forrás: AFP/Roberto Schmidt

Élet az abortusz után

Bűntudattal, halálfélelemmel és mélységes depresszióval kell megküzdjenek azok a nők, akik úgy döntenek, megszakíttatják terhességüket. Ráadásul a társadalom elítélő, álságos hozzáállása sem könnyíti meg a trauma feldolgozását.

2013-ban tartóztatták le Purvi Patelt, mikor súlyos vérzéssel került kórházba, és mikor terhességéről kérdezték, kezdetben tagadta, majd beismerte, beindult nála a szülés és a 23 hetes magzatot egy szemetesbe dobta. Patel állította, hogy halott babát hozott világra, de kiderült, a gyerek élt, és amiatt halt meg, amit a nő tett vele.

Az is kiderült, hogy a nő már korábban abortusz tablettákat rendelt az interneten, tehát már régóta tervezte a gyerek megölését. Szervezetében nem találtak semmilyen tudatmódosító szert.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.