Szabadulj meg a szúnyogoktól vegyszerek nélkül!

Forrás: Thinkstock -
fokhagyma szúnyog almaecet otthon nyár 2015 szúnyogriasztó fűszernövény
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A legharmónikusabb nyári estét is megzavarhatja néhány hívatlan, nemkívánatos vendég. Egy-két betolakodóval még relatív könnyedén el lehet bánni, ha viszont már elviselhetetlen az invázió, érdemes néhány házi praktikával fel venni a harcot ellenük. 

Nyugi, nem arra bíztatunk, hogy a hivatlanul beállító szomszédaidat likvidáld - a célpontban a nyár leggyűlöltebb szárnyas ízeltlábúi állnak: a szúnyogok.

Természetesen az évnek ezen szakaszán a boltok polcait rovarírtók és mesterséges riasztók garmada lepi el, ám mi mégis azt javasoljuk, hogy a vegyszeres megoldás helyett válassz környezetbarát, házi praktikát a szúnyogok elűzésére.

Forrás: Thinkstock

Almaecet-csapda

Az almaecet magához vonza a szúnyogokat, használd ki! Önts egy tálkába, és helyezd el valahol a hálószobádban. Az almaecet különleges illata el fogja rólad terelni a szúnyogok figyelmét!

A grillezés árnyoldala - Filléres praktika az odaégett falatkák ellen

Grillezgetni, sütögetni mindenki imád – a mosogatásért és grillrácstakarításért valószínűleg már kevesebben rajonganak. Egy korábbi cikkünkben nekik szerettünk volna egy egyszerű és nagyszerű ötletet ajánlani.

Elő a fokhagymával

Bizony nem csak a vámpírokat űzi el, a szúnyogokat is! Ha egyébként is szereted a fokhagymát, iktasd be bátran a vacsorádba, ugyanis a bőrödön kipárologva is távol tudja tartani a kis vérszívókat.

Forrás: Thinkstock

Citrom, eukaliptusz, szegfűszeg

Furcsán hangozhat, de a szúnyogok nem szeretik ezeket - az egyébként finom - illatokat. Az illoolajok, mécsesek vagy akár füstölők is jó szolgálatot tehetnek, használd őket bátran!

Fűszerek az ablakban

A legtöbb fűszer- és gyógynövény átható illatát ki nem állhatják a hívatlan vendégeket. A rozmaring, a menta, a citromfű, a babér, a levendula, a körömvirág, a bazsalikom, az oregánó mind nagyszerű szúnyogriasztó lehet! Ültess egy kis cserépbe ezekből a fűszernövényekből, és helyezd a konyhád, a hálószobád és a nappalid ablakába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.