2024. máj. 9., csütörtök Alberta, Benigna, Domokos, Fehérke, Hófehérke

Helló nyár, helló Balaton! Szuper strandok minden ízlésre, hangulatra

Siófok Vonyarcvashegy strand Balatonlelle Révfülöp Balaton
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Napsütés, pihenés, lubickolás - ezek épp annyira hozzátartoznak a nyárhoz, mint a fröccs, a lángos vagy a fagyi. Most, hogy beköszöntött a forróság, újra több százezren keresik fel hazánk legnépszerűbb turisztikai régióját, hogy élvezhessék a legendás balatoni hangulatot és a természet közelségét. Strandok tekintetében bőséges a választék, így nehéz kiválasztani a legjobbat, mutatjuk a mi kedvenceinket!

Pihentető ejtőzéshez: Császtai strand, Révfülöp

A Balatonon töltött napok, hetek gyermekkorunk meghatározó eseményei voltak, sokunknál a mai napig bevillannak a palacsintázós-pancsolós délutánok és az átdiszkózott éjszakák emlékképei. Ha nosztalgikus hangulatban múlatnád az időt a vízparton, a Révfülöp nyugati részén elhelyezkedő Császtai strand ideális választásnak tűnhet. Itt sziesztázni maga a tökéletesség, és amikor már szinte elviselhetetlen a hőség, jólesik megpihenni az évszázados platánok árnyékában. Aztán ha meguntad a fűben való heverészést, próbáld ki az óriáscsúszdát, ami egyenesen a Balcsiba repít, vedd rá a barátaidat egy kis röpizésre, de akár vízibiciklire is pattanhattok, ha éppen úgy tartja kedvetek. A gyönyörű panoráma pedig csak hab a tortán! (Aktuális jegyárakról bővebb infót ITT találsz.)

Császtai strand Forrás: revfulop.hu

Igazi bulirajongóknak: Plázs, Siófok

Van valami tagadhatatlanul szexi a strandbulikban, és mindegy, hogy ez egy holdfényes éjszakai parti vagy egy forró nappali fieszta, a napsütés, a zene és a koktélok kábító egyvelege téged is felpezsdít. Siófok nagystrandja igazi húzónév a balatoni fürdőhelyek között, ahol az emberek legalább olyan fontosak, mint a napsütés és a víz nyújtotta örömök. Amitől igazán tengerparti érzésed lesz, az a homokföveny, a hatalmas stég, a színes napernyők és a trendi koktélbárok – az élmény végleg beég a memóriádba, akárcsak a látvány. A hazai strandélet emblematikus szereplője idén Plázs néven, megújult arculattal és exkluzív programokkal várja a szórakozni vágyókat – neked is ott a helyed!

Naplemente a siófoki strand felett Forrás: plazssiofok.hu

A Life.hu extra tippje

Siófok neve egyet jelent a nyárral, a bulizással, és ez az a város, ahol minden pillanatban történik valami izgalmas. A vitorláskikötőben található szálloda remek választás a pihenésre vágyók és az aktív kikapcsolódást kedvelők számára egyaránt, ahol a felhőtlen vakációélmény garantált. Foglald le most a nyaralás időpontját 12 500 Ft/fő/éjtől!

Vízparti pörgéshez: Lidó Strand, Vonyarcvashegy

Te is belekóstolnál a Balaton igazi fesztelen hangulatába, és azt a bizonyos szabadságérzést keresed, ami felszabadít, és euforikus állapotba hoz? A vonyarcvashegyi Lidó Strand a végtelen nyár szinonimája, ahol közel 7 hektárnyi földfelület kínál teret a napozásra, de több helyen találhatsz homokos partszakaszokat is. Itt aztán kiélheted mozgás iránti vágyadat, mert nemcsak úszni, szörfözni, csónakázni, vízisíelni lehet, hanem akár strandfocizni és minigolfozni is. A beach foodok hozzátartoznak a nyári élvezetekhez, egy sajtos-tejfölös lángosnál nincs jobb, és ha túletted magad, a szabadtéri fitneszparkban lemozoghatod a pluszkalóriákat.

A hangulatos Lidó Strand Forrás: vonyarcvashegy.hu

Családi szórakozáshoz: Napfény strand, Balatonlelle

A nyár a gyerkőcöknek leginkább az önfeledt játékról, a lubickolásról szól, ám megtalálni a tökéletes fürdőhelyet egyáltalán nem könnyű feladat. Balatonlelle kellemes hangulatú üdülőváros a Balaton déli partján, amit az egész család imádni fog. Cirkusz, vidámpark, kisvonat, állatsimogató – ez csupán néhány a rengeteg izgalmas program közül, ami mindenki számára kellemes élmény lehet. A hajóállomástól keletre található Napfény strand sekély vizével és hosszú, homokos partszakaszával igazi gyerekparadicsom, ahol a kicsik egész nap pancsolhatnak és homokvárat építhetnek. A játszópark és a medencés élményfürdő jó mókának ígérkezik, míg eközben a szülők nyugodtan megihatnak egy hideg italt.

Légi felvétel a Napfény strandról Forrás: Facebook/Napfény strand Balatonlelle

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.