4 dolog, amit minden futónak alkalmaznia kellene

Forrás: Thinkstock -
tippek edzésterv verseny nyújtás futás sport
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Készen állsz arra, hogy az újévben erősebb és gyorsabb legyél? Fogadj meg hozzá pár futó tippet és sokkal hatékonyabb leszel a sport terén.

1. Versenyezz gyakran

A kitartásodnak mindenképpen jót tesz a versenyszellem, a pozitív nyomás. Ha komolyan veszed, kihozhatod magadból a legjobbat és elérheted az áhított teljesítményt és a kitűzött célt.

Forrás: Thinkstock

2. Egy napot szánj a nyújtásra

A futóknak a nyújtásra is fontos hangsúlyt fektetniük. Az egyik legjobb mód, ha hetente egy napot kijelölnek erre a célra, hogy biztosan ne maradjon el. Ha edzőterembe mész, érdemes az edzésre szánt időt csak nyújtással tölteni, ha kicsit aktívabb dologra vágysz ebben a témakörben, akkor jógázni.

3. Újíts az edzésterven

A futók hajlamosak a megszokások rabjává válni: mindig ugyanazon az útvonalon futnak, ugyanabban a tempóban. Ez előbb-utóbb unalomhoz és a motiváció hiányához vezethet. Válassz új helyet és futástervet, feszegesd a határaidat.

Forrás: Thinkstock

4. Tartozz futó közösséghez

Talán az egyik legmotiválóbb dolog az lehet a futók számára, ha egy közösséghez tartoznak. Nem csupán egy csapat része leszel, de rendezvényeken is részt vehetsz velük, új kapcsolatokat, barátságokat alakíthatsz ki, ha pedig nem lenne kedved a sporthoz húzóerőként hat majd rád a csapat.

Így futhatsz gyalogkakukk tempóban: öt tipp a gyorsabb futásért

Szívesen futsz, de valamiért nem tudsz gyorsítani a tempódon, javítani a részidődön? Fogadd meg a tippjeinket és gyorsulj fel!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.