Szuper megoldások, trükkök, hogy otthonod kis terei nagyobbnak tűnjenek

fényforrás2017
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy sötét szobasarok, egy kis fürdőszoba, netán aprócska konyha. Mind ismerjük, hogy milyen nehéz is ezeket nem csak nagyobbnak láttatni, de annak is érezni. Ebben segítünk most Neked, praktikus tanácsokkal! Az alábbiakkal önmagukban is elérheted a célodat, de a legjobb, ha kombinálod őket.

Használj világos színeket!

A sötét színek szűkítik a teret, így nem ajánlott egy kis helyiségben használni őket. Tökéletes megoldás a fehér, tojáshéj vagy vajszínű fal, világos kárpitokkal, nyírfa bútorokkal. A játékosság kedvéért használhatsz egy-két sötétebb lakberendezési kiegészítőt, a kontraszt jót fog tenni. Egy világos szőnyeg, egy pasztell árnyalatú fotellel és egy élénk színű kisasztallal remek választás lehet.

Használj világos színeket! Forrás: Press Loft

Vigyél természetes fényt oda is, ahová nem lehet!

Azt gondolod az eldugott kis sarkokba, egy csöppnyi, ablaktalan szobába kötelező nélkülöznöd a napsütést? A fénycsatornával lerombolhatod ezt a hiedelmet! A tetőre szerelt „ablakocska" segítségével, lényegében egy csövön keresztül ajándékozhatod meg a kis, sötétebb helyiségeket a nappali világosság üdítő fényével. Ezzel a kis tér érzete egyből eltűnik, helyét pedig egy kellemes szoba vagy szoba rész veszi át.

Vigyél természetes fényt oda is, ahová nem lehet! Forrás: velux.hu

Tegyél a falra tükröket!

Amennyiben a természetes fény becsempészése nem megoldható, úgy tükrökkel próbáld a lámpák fényét megsokszorozni. Ám, magát a térérzetet is növeled a visszatükröződő felületekkel, hiszen belépve nem érzed a helyiség „végét" olyan közelinek. Ne ess azonban túlzásba, elég 1-2 nagyobb tükör.

Tegyél a falra tükröket! Forrás: Press Loft

Öltöztesd szellősen a szobát!

A túlzsúfoltság egy nagy tér esetén is okozhat optikai csalódást, azaz kisebbnek érezzük, mint valójában. Egy kis helyiség esetén erre még inkább oda kell figyelned. Csak a valóban oda illő bútorokkal dolgozz, a padlóra helyezett tárolók helyett próbálj falra felszerelt, nyitott polcokat használni, de a legjobb, ha itt nem is igazán tárolsz semmit sem. Legyen ez egy levegős része az otthonodnak.

Öltöztesd szellősen a szobát! Forrás: Press Loft

Támogatott tartalom

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.