Gyászol Vitray Tamás: sosem fogja elfelejteni

Fotó: Hirling Bálint [origo] -
gyász sportoló Vitray Tamás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elhunyt Rafer Johnson, amerikai atléta.  Ő volt a legendás tévés, Vitray Tamás első interjúalanya.

Sosem tudná elfelejteni Rafer Johnson USA-beli atléta nevét Vitray Tamás. A Magyar Televízió Kossuth- és Pulitzer-díjas riporterlegendája a szerdán elhunyt amerikai sportolóval készítette élete első interjúját.

„Két évvel voltunk az 1956-os forradalom után. Az amerikaiak részéről egyfajta gesztus volt, hogy ideengedték a sportolóikat. Ezzel jelezték, elfogadják Magyarország helyzetét, nagyon nagy esemény volt. Én akkor még azt sem tudtam, mi az a televízió. A Magyar Rádió angol szekciójában dolgoztam, rendszeresen készítettem idegen nyelvű anyagokat, ezért kerülhetett szóba a nevem az interjúnál" mesélte a Blikknek.

Fotó: Hirling Bálint [origo]

Sőt, még az is kiderült, hogy az alacsony újságíró és a 199 cm-re nőtt Johnson közötti jelentős magasságkülönbséget úgy hidalták át a riport közben, hogy Vitray végig egy sámlin állt.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.