Hangolódj a tavaszra: készíts az évszaknak megfelelő kopogtatót

Forrás: Shutterstock -
tavasz kopogtató ajtódísz kreatív évszak
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bár az időjárás kora tavasszal nem mindig a szebbik arcát mutatja, vitathatatlanul közeledünk az év egyik legszebb időszaka felé. Tavasszal minden virágba borul, felélénkül az élet, kizöldellnek az erdők és a mezők, és a téli dekorációk után a legtöbben otthonukban is igyekeznek tavaszi hangulatot teremteni.

Az élő virágokon kívül számos könnyen elkészíthető, hangulatos dekorációval hangolódhatsz a tavaszra, mi ezúttal most a tavaszi kopogtatókat helyeztük fókuszba. Ha kedveled a naturális díszeket, biztosan imádni fogod az alábbi ötleteket.

Íme, néhány könnyedén elkészíthető kopogtató:

1. Vessző koszorúból készült tavaszi kopogtató


A tavaszi kopogtató alapja akár vesszőkoszorú is lehet. Ez virágboltban is megvásárolható, de te is könnyedén elkészítheted, csak hajlékony vesszőket kell találnod hozzá. Rajtad áll, hogy igazi, vagy művirággal díszíted, és az is, milyen növényeket, ágakat, szalagokat teszel az ajtódíszre. A vesszőkoszorút általában dróttal rögzítik, így adja magát, hogy a kopogtató többi elemét is a drótokba kell szúrni, de rögzítheted az elemeket ragasztópisztollyal is. Nem csak virágokkal és zöldekkel, de tavaszt idéző, kreatív boltokban kapható figurákkal is díszítheted a kopogtatódat.

Vessző koszorúból készült tavaszi kopogtató Forrás: Shutterstock

Amihez szükséged lesz hozzá:

  • 1 vesszőkoszorú alap
  • néhány tuja ág
  • 5-6 fej szárított rózsa, vagy bármilyen művirág
  • élénk színű szalag
  • drót
  • ragasztópisztoly

Így érdemes nekiállni:

Először tedd a zöld ágacskákat a vesszőkoszorúba, majd jöhetnek a színes virágok. Szúrd, vagy ragaszd a kopogtatóra a virágokat, ha szeretnél bele díszt (pl. madár, lepke, stb.), akkor tedd azt is a helyére, majd a végén köss rá szalagot, amivel könnyedén felakaszthatod bárhova. Egy szalagból készült óriási masni is jól mutathat, tényleg csak a kreativitásodon múlik, mit hozol ki a tavaszi ajtódíszből.

2. Tavaszi ajtódísz drótból


Ha nincs otthon koszorúalapod, vagy nem szeretnél erre feleslegesen költeni, drótból is készíthetsz alapot. Ahhoz, hogy szép, kör alapot kapj, érdemes egy nagy fazék köré csavarni a drótot, elkerülve a cikk-cakkos formát. Ha a drótot művirágokkal díszíted, egy gyönyörű, légies kopogtatót kapsz, de kedvedre dekorálhatod a virágokon kívül lepkékkel, kavicsokkal, vagy horgolt virágokkal, sőt, igazából bármivel, amivel csak szeretnéd.

Az elkészítéséhez nincs szükséged másra, csak néhány erősebb drótra, művirágra, ragasztópisztolyra, és olyan elemekre, amikkel a kopogtatót díszíted.

Tavaszi ajtódísz drótból Forrás: Shutterstock

3. Hagyományos, hungarocell alapú kopogtató


Az ajtódísz alapja egy 15 cm-es átmérőjű hungarocell koszorúalap, amit kedvedre körbetekerhetsz ruhaanyaggal, vagy színes szalaggal, de ha szeretnéd, csupaszon is hagyhatod. A koszorú díszítéséhez használhatsz filcvirágokat, vagy szárított virágokat, illetve kedvedre dekorálhatod vidám feliratokkal is.

Az elkészítéséhez csak egy hungarocell vagy szalmakoszorú koszorúalapra, szárított virágokra, esetleg filcvirágokra, és tavaszi feliratra lesz szükséged.

Hagyományos, hungarocell alapú kopogtató Forrás: Shutterstock

+1 Szalagos kopogtató


Válassz egy szalmakoszorú, vagy hungarocell alapot, válogass össze különböző, színes szalagokat, anyagokat, és vágd őket legalább 25-30 cm hosszúra. Ha szeretnéd, a szalagok végét bevághatod V alakban, vagy cikkcakkos ollóval is levághatod az anyagok végét, hogy jobban mutasson.
Ha ez meg van, csomózd fel a szalagokat az alapra, és kész is. Arra figyelj, hogy csak vidám, tavaszi színeket válogass össze, hogy jól mutasson az ajtódon!

Szalagos kopogtató Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.