Minden idők legabszurdabb celebdiétái - Elrettentő fogyókúrás trükkök a sztárvilágból - 1. rész

Forrás: WireImage/2009 Ferdaus Shamim/Ferdaus Shamim -
diéta Reese Witherspoon Dwayne Johnson Megan Fox magazin Beyoncé fogyókúra celebvilág
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha néhány kiló fogyásról van szó, a sztárok mindenre képesek, pláne, hogy sokszor egy-egy szerepálmuk is azon múlik, hogy formába tudják-e hozni magukat. Sokszor rövid időn belül kell elérniük a vágyott, illetve elvárt alakot, így diétáik sokszor drasztikusak és egészségtelenek, és hosszú távon többet ártanak, mint használnak. A gyors súlyvesztés bármennyire is vonzónak tűnik, ha jót akarunk magunknak, inkább az életmódváltást tűzzük ki célul, és akkor biztosan nem jo-jo effektus lesz a vége. Most azonban nézzünk néhány igazán abszurd celebdiétát, amelyeket leginkább elrettentő példaként mutatunk meg. 

A bébiétel-diéta


A bébiétel tulajdonképpen pépesített zöldséget, húst és gyümölcsöt tartalmaz, és részben azért tarthatatlan, mert a feldolgozott étel a szervezetben nem okoz olyan mértékű teltségérzetet, mint a szilárd, normális formában bevitt társai. A sztárok küzül Reese Witherspoon volt ennek az őrületnek elkötelezett híve. A színésznő a fontosabb események, például díjátadók előtt szabadul meg így néhány kilótól. Csak reggel eszik ilyenkor rendesen, ebédre és vacsorára egy-egy adag bébiételt fogyaszt el. Más időszakokban a kiegyensúlyozott, változatos táplálkozás híve.

Reese Witherspoon a fontosabb események, például díjátadók előtt szabadul meg néhány kilótól a bébiétel-diétának köszönhetően Forrás: AFP/2019 Getty Images/Alberto E. Rodriguez

Az angyalok diétája


A Victora'S Secret angyalai által ismert diétában a kifutóra állás előtt kilenc nappal a lányok már csak folyadékot visznek be a szervezetükben, a bemutató előtti 12 órában pedig már semmit sem esznek és isznak, hogy szálkásabbnak tűnjenek. Természetesen kilenc napig kizárólag folyadékot inni nagyon egészségtelen, súlyos tápanyaghiány, gyengeség, szédülés tünetei lépnek fel, így ezt kipróbálni, pláne rendszeresen ismételni egyáltalán nem ajánlatos.

A Victora'S Secret angyalai által ismert diétában a kifutóra állás előtt kilenc nappal a lányok már csak folyadékot visznek be a szervezetükben Forrás: Getty Images/Taylor Hill

Az öt marok diéta


Negyedik gyermeke születése után választotta ezt a diétát Victoria Beckham, hogy visszanyerje szülés előtti formáját. A diéta lényege az az öt markonyi étel, amit olyan magas fehérjetartalmú összetevőkből kell bevinni, mint a tojás, a goji bogyó, a füstölt lazac vagy a csirke- és a marhahús. Kiegészítésként rengeteg zöldség és víz fogyasztható. Az ételek minőségével ebben a diétában nincs gond, itt a mennyiség lehet aggályos.

Victoria Beckham negyedik gyermeke születése után választotta az öt marok diétát Forrás: AFP/Daniel Leal-Olivas

Az almaecet-diéta


A saját bevallása szerint édesszájú és hízékony Megan Fox a szerepeire általában egy gyors diétával készül, amelynek alapja az almaecet. A diéta szerint az elmaecetes vízből egy pohárral kell elfogyasztani minden étkezés előtt. Biztos van, aki bírja, de az almaecet sok savat csinál, irritálhatja a nyálkahártyát, és hasi fájdalmakat okozhat, így nem biztos, hogy érdemes bevállalni. Ráadásul, ha a táplálkozási szokásainkon nem változtatunk, nagy eredmény sem érhető el vele.

Megan Fox a szerepeire általában egy gyors diétával készül, amelynek alapja az almaecet Forrás: WireImage/2009 Ferdaus Shamim/Ferdaus Shamim

A ph-diéta

Kirsten Dunst a ph-diéta elkötelezett híve. Követői azt vallják, hogy a savas ph-jú élelmiszerek, mint a hús és a tejtermékek egyfajta stresszt okoznak a szervezetnek, elősegítve a gyulladásokat és a súlygyarapodást. Ezért, akik ezt választják, a lúgos étrendet részesítik előnyben. Időszakosan esetleg lehet értelme annak, ha kevés állati eredetű terméket fogyasztunk, de hosszú távon szinte egészen biztos, hiánybetegségünk lesz. Közismert, hogy a vegánok és vegetariánusok, ha nem körültekintően állítják össze az étrendjüket, gyakran küzdenek a B12 vitamin hiányával és vashiányos vérszegénységgel.

Kirsten Dunst a ph-diéta elkötelezett híve Forrás: WireImage/2011 Mike Marsland/Mike Marsland

A 7 szín diéta


A 7 szín diéta lényegéről, amelyet Christina Applegate is kipróbált, könyv is megjelent. Az étrend lényege, hogy egy napon csak azonos színű ételeket fogyasszunk. Az első nap fehéret, aztán pirosat, zöldet, narancssárgát, lilát, sárgát, majd a hetedik napon már az összes szín megjelenhet a tányérodon. Az étrendet sokan leginkább hóbortnak tekintik, mások pedig úgy érvelnek mellette, hogy nagyfokú tudatosságot kíván, ráadásul sok-sok zöldséget és gyümölcsöt tartalmaz.

Christina Applegate is kipróbálta a 7 szín diétát, aminek a lényege, hogy egy napon csak azonos színű ételeket fogyasszunk Forrás: FilmMagic/2019 FilmMagic/Jon Kopaloff

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.