Tízmilliószoros nap van ma - erre érdemes odafigyelni

Forrás: Thinkstock -
buddhizmus mosoly álmok tízmilliószoros nap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A buddhista hagyományok szerint minden esztendőben van négy olyan nap, amelyek nagy jelentőséggel bírnak és aznap egyáltalán nem mindegy, hogyan gondolkodunk.

A tibeti szerzetesek meghatároztak négy különleges, karmikus erejű napot, amelyeket Nagy Buddha (Dharmacsakra)-napoknak hívnak, mivel Buddha fejlődésének állomásaihoz és megvilágosodásához kapcsolódnak, és a buddhista vallásban ünnepnapokként tartják számon.

A nyugati kultúrákban tízmilliószoros napoknak nevezték el ezeket a dátumokat, mivel

tízmilliószoros hatással érvényesül minden aznapi kívánság, vágy, gondolat és cselekedet és ezeken a napokon tízmilliószoros esélye van annak, hogy az álmaink valóra válnak.

Ma minden gondolatnak nagyobb az ereje! Újra tízmilliószoros nap van Forrás: Thinkstock

A mi naptárunkban 2021-ben február 27-e volt az első ilyen nap, és még előttünk áll három: május 26., július 14. és október 27., melyeken a jó cselekedetekre, a segítségnyújtásra, a pozitív gondolkodás fontosságára helyezik a hangsúlyt. A májusi, vagyis a mai dátum érdekessége, hogy egybeesik a teliholddal, ami a Nyilas jegyében áll, amikor az univerzum segítő energiákat küld azért, hogy megszabaduljunk a terheinktől - írja a Bors.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.