Köszönjük, hogy meghaltál, avagy a legőrültebb Darwin-díjas történetek

Forrás: Shutterstock -
halál baleset Darwin-díj
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mi is a Darwin-díj? Darwin-díj olyan „kitüntetés", amelyet azon embereknek ítélhetnek meg, akik valamilyen rendkívül ostoba és ügyetlen módszerrel próbáltak egy számukra érdekes célt elérni, és ez az életükbe vagy a nemzőképességükbe került. Nevét Charles Darwin természetes kiválasztódásról szóló elmélete értelmében: „szívességet tesznek" az emberiségnek azzal, hogy nem örökítik tovább butaságukat utódaikra. Azaz a díj, az emberiség génállományának öntisztulását szimbolizálja.

Eszement szánkózás
2008-ban a 46 éves David Monk telelni ment barátaival Olaszország egyik leghíresebb síparadicsomába, Sauze d'Oulx-be.
Az egyik este folyamán pár sör után, a férfi kitalálta, hogy menjenek el szánkózni, ám nem a hagyományos módon. A síelésre kijelölt pályát egy hosszú fémkerítés határolta, amit a baleset elkerülésének érdekében puha matracokkal borítottak. David jó ötletnek tartotta, hogy az egyik ilyen szivacsot leszedi a kerítésről azt használva szánkónak. Miután ez megtörtént, felmásztak a dombtetőre, hogy onnan csússzanak le. Azonban amikor rendkívül sebesen lefelé haladtak, belecsapódtak a kerítésbe. A bökkenő viszont ebben az esetben az, hogy pont oda, ahonnan a védőmatracot leszedték. David olyan súlyos sérüléseket szerzett, melynek következtében azonnal meghalt a helyszínen. Ezzel pedig Darwin-díjat szerezve magának.
Barátai azt nyilatkozták, hogy briliáns fickó volt, mi viszont ebben cseppet sem vagyunk biztosak!

David Monk szánkózás közben olyan súlyos sérüléseket szerzett, melynek következtében azonnal meghalt (Illusztráció) Forrás: Shutterstock

A "leghősiesebb" halál
2001-ben egy Marco nevű férfi éppen a barátaival autókázott a dél-idaho-i hegyekben, amikor furgonjának fékje elromlott. Marco egy hősies manőverrel próbálta menteni a saját bőrét: kiugrott az autóból, úgy hogy társainak nem szólt a műszaki problémáról. A szerencsének köszönhető, hogy az egyik utas sikeresen közbelépett és megállította a furgont. Később visszasétáltak a dombra, ahol megtalálták Marco holttestét. A férfi meglehetősen elszámolta magát, olyan súlyos sérüléseket szerzett az ugrás következtében, hogy azonnal meghalt. Rajta kívül mindenki épségben megmenekült.

Egy Marco nevű férfi furgonjának fékje elromlott, majd saját bőrét mentve kiugrott a kocsiból (Illusztráció) Forrás: Shutterstock

Halál Valentin-napon

Egy 19 éves srác és a barátnője a Havel folyó partján sétálgattak, amikor egyszer csak vitatkozni kezdtek. A fiatal fiú annyira ingerültté vált, hogy mérgében belelökte szerelmét a jeges folyóba. Ezt követően utána ugrott, hogy újra és újra visszalökhesse. A lány tudott úszni, vele ellentétben..Ekképpen a barátnő gyorsan és könnyedén kiúszott a partra, a srác viszont elvesztette az eszméletét és elsüllyedt a 2 fokos vízben. A vízirendőrség kimentette, és egy berlini klinikára szállították, ahol kómába esett. A lány az eset után vádat emelt ellene. A bűntett 2017. december 19-én történt, a fiú pedig 2018. február 14-én hunyt el, a szerelmesek napján ( milyen ironikus!).

Egy 19 éves srác a szerelmét akarta vízbe folytani, ám a dolog visszafelé sült el (Illusztráció) Forrás: Shutterstock

Nem csupán azok az emberek kaphatnak Darwin-díjat, akik meghaltak, hanem azok is, akik egy baleset következtében úgy sérülnek meg, hogy ezzel képtelenné válnak a gyermeknemzésben. A következő történet erre a legkiválóbb példa:

A fegyver neve Lorena
2018-ban az arizonai rendőrség egy rendkívül szokatlan esetről számolt be. Egy férfi teljesen véletlenül meglőtte a saját péniszét. Ez mégis hogyan lehetséges? Arizonában engedély nélkül lehet fegyvert tartani, ezért a fickó úgy gondolta "jó" ötlet, ha a gatyájába helyezi pisztolyt. Éppen egy élelmiszerboltban vásárolgatott, amikor érezte: a farmerében egyre lejjebb csúszik balesetet okozó tárgy. Igyekezett visszahelyezni az eredeti helyére, amikor véletlenül meghúzta a ravaszt. A golyó golyót talált. A férfi nem halt bele a sérülésébe, azonban gyereket nemzeni nem tud, így ő egy "élő" Darwin-díjjal lett gazdagabb.

Egy férfi a nadrágjába helyezett pisztolyát akarta megigazítani, amikor a fegyver elsült (Illusztráció) Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.