Müller Péter: Amit igazán akarunk, nem mondjuk ki

Forrás: Shutterstock/Goodluz -
Müller Péter magazin heti útravaló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló Müller Pétertől.

Hiába tanulunk meg beszélni, ha nem tudjuk kimondani, ami lelkünk mélyén él. És ha nagy nehezen kimondjuk, a másik nem érti.

A dramaturgia ezt úgy mondja: „szövegalatti". Amit igazán akarunk, nem mondjuk ki. Ott lappang a szöveg alatt. Ott is marad. Szerelmes – és az időjárásról beszél. Szenved – és viccel. El akar menni – de marad. Jelentéktelen dolgokról fecseg, filozofál – miközben az öngyilkosságra gondol. És főbe is lövi magát. „Lelőtte magát a hülye" – mondják. Van a kimondott duma, amit hallunk, és van a szövegalatti, vagyis a lényeg, amit mi sem hallunk magunkban, és a másik inkább elhiszi a felszínes hazugságot, gyávaságból, vagy önérdekből.

Így működik a szeretet nélküli világ.

Forrás: Shutterstock/Goodluz

Müller Péter korábbi írásait itt olvashatod.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.