Gyász: Elhunyt a legtragikusabb sorsú magyar színésznő

színésznő Németh Kristóf Géczy Dorottya Nyertes Zsuzsa Szilágyi János
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kedden, 91 esztendős korában, magányosan, egy kórházi ágyon hunyt el a színésznő, Géczy Dorottya, akinek élete csalódásokkal teli dráma volt. 

A művésznő egy ideje már betegeskedett, lakásának rendbentartásában, a házimunkákban, bevásárlásban Nyertes Zsuzsa színésznő segítette, aki közel lakott Dorlihoz, ahogy kollégái, barátai szólították őt.

Géczy Dorottya Forrás: Wikipédia

"Félt a koronavírustól, ezért bezárkózott az otthonába. Megviselte, hogy nem dolgozhat, ebbe betegedett bele. Januárban már nem volt jó állapotban. Segítettem neki rendben tartani az otthonát, de sajnos végül kórházba kellett vinni" - mondta el a Blikknek Nyertes Zsuzsa, hozzátéve, hogy egy hete látogatta meg utoljára kollégáját, aki akkor már többnyire csak aludt.

Németh Kristóf Facebook-posztban emlékezett meg a művésznőről:

"Dorli! Szeretlek és nagyon köszönöm, hogy Te is családtagként szerettél! Nagyon fogsz hiányozni, nagyon köszönök mindent! Évtizedek emlékei... Szeretlek! Legyen könnyű..." - írta posztjában

Géczy Dorottya háromszor ment férjhez, de csak egyetlen fia született, Gábor, akinek édesapja Szilágyi János műsorvezető, ám a kapcsolatot apa és fia alig tartják.

A művésznő temetéséről fia gondoskodik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.