"Olaszország hamarosan megszűnik létezni" - jövendöli Elon Musk

Forrás: Getty Images/Anadolu Agency -
Olaszország Elon Musk jóslat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója és a Twitter tulajdonosa hónapok óta próbálja felhívni az emberek figyelmét az olaszországi népesség drasztikus fogyására.

Az olasz népesség 0,3%-kal, azaz 179 ezer fővel csökkent az előző évhez képest. A születési ráta 2022-ben 1,9%-kal esett vissza. A demográfiai szakértők szerint Olaszország két problémával küzd: az idősek száma növekszik, a születési ráta pedig csökken. Ez az öregedő népességhez kapcsolódó kihívásokat eredményez és Olaszországot teszi a leggyorsabban csökkenő népességű nyugati országgá.

Elon Musk Forrás: Getty Images/Anadolu Agency

Az olaszországi születések száma 2020-ban a legalacsonyabb szintre esett az ország 1861-es egyesítése óta. Ez a 12. egymást követő év, amikor csökkenést tapasztaltak: a születések száma 404 892 volt, ami 15 192-vel kevesebb, mint 2019-ben. A halálozások száma 746 146-ra emelkedett 2020-ban, a népesség száma pedig 59,3 millióra csökkent – írja a Blikk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.