2024. máj. 9., csütörtök Alberta, Benigna, Domokos, Fehérke, Hófehérke

Ez a 6 trükk segít abban, hogy jól nézz ki minden fotón!

trükk fénykép fotózás kamera
A legtöbben kifejezetten utáljuk, ha fotóznak, a csoportképeken is inkább hátul állunk, és amikor meglátjuk a rólunk készült képeket, a legszívesebben kiszaladnánk a világból. Nagyon tudjuk irigyelni a fotogén embereket, akikről mindig, minden helyzetben remek fényképek készülnek. A Bors trükkjeinek köszönhetően sokkal elégedettebbek leszünk a végeredménnyel.

1. Hangsúlyozzuk ki az előnyeinket

Egy örök érvényű szabály létezik, ami minden testalkattípusra érvényes: hangsúlyozzuk ki az előnyös részleteket, és jótékonyan kendőzzük el mindazt, ami nem tökéletes. Az övvel például karcsúbbá varázsolhatjuk a derekunkat, ha feltűnően szép a nyakunk, viseljünk V kivágású, lehetőleg egybeszabott ruhát, egy élénk rúzzsal pedig kiemelhetjük ajkaink szépségét.

Forrás: Shutterstock

2. Gyakoroljuk a pózolást

Legyünk merészek, és nézzünk egyenesen a kamerába. A legideálisabb, ha a csípőnket enyhén elfordítjuk, keresztbe tesszük a lábaikat – mintha épp sétálnánk –, és egyik vállunkat előbbre toljuk. Ha teljesen a kamera felé fordulunk, a testünk sokkal szélesebbnek fog tűnni. A szemünkkel fókuszáljunk a kamera fölé, nyújtsuk ki a nyakunkat, és tartsuk egyenesen a fejünket.

3. Dobjunk fel egy szép sminket

Léteznek bizonyos trükkök, melyek segítségével optikailag megemelhetjük a kontúrokat, elfedhetjük a bőrhibákat és szebbé tehetjük szemünk, valamint szánk formáját – ezt a megfelelő helyekre felvitt világos és sötét színárnyalatokkal érhetjük el. Fektessünk hangsúlyt a szemekre. De ne feledjük, a kevesebb néha több, egy szép fedéssel elkerülhetjük a maszkhatást.

Fektessünk hangsúlyt a szemekre! Forrás: Shutterstock

4. Öltözzünk fel megfelelően

Viseljünk olyan színű és fazonú darabokat, amiben jól érezzük magunkat, hiszen ez már önmagában is ad számunkra egyfajta magabiztosságot. Így nemcsak a ruhánk, de mi is jól fogunk kinézni – önbizalmunk pedig átragyogja a képeket. Óvakodjunk a túl színes, mintás ruháktól, ha fényképeznek, mert azok könnyen elvonják rólunk, az arcunkról a figyelmet.

5. Ügyeljünk az optimális tartásra

Az ideális fotó elengedhetetlen része a megfelelő testtartás. Természetesen nem kell profi modelleket megszégyenítő mozdulatokat begyakorolnunk, de az nagyon fontos, hogy minden képen húzzuk ki magunkat, a vállainkat enyhén feszítsük meg és próbáljuk lenyomni. Ha a pocakunkat, popsinkat behúzzuk, akár 10 kilóval is kevesebbnek fogunk látszani.

6. Ne legyünk túl merevek

Ha leginkább csak deréktól felfelé látszunk a képen, jó ötlet kicsit oldalra dönteni a fejet, és megemelni az állat. Így gyönyörűen kihangsúlyozhatjuk az arcunkat, és közben az undok kis tokát is eltüntethetjük a fotóról, ha van. És soha ne felejtsünk el mosolyogni! A fotogén mosoly titka a gondolatainkban rejlik. Ha pozitív dolgokra gondolunk, a gondolat máris megjelenik a tekintetünkben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.