Ne engedd, hogy más boldogsága boldogtalanná tegyen!

Forrás: Shutterstock/William Perugini -
boldogság tippek egyedüllét
Sokak életében bekövetkezik hosszabb-rövidebb időre olyan élethelyzet, amikor párkapcsolaton kívül, egyedülállóként él. Mindenkinek megvan a maga egyéni értelmezése arról, hogy milyen egyedül lenni, ez pedig tapasztalataink összességén alapul. Ideális esetben ez csupán átmeneti időszak – de miért ne lehetne boldog?

Családunk, barátaink és külső környezetünk hatással vannak ránk. Körülöttünk a legtöbben boldog párkapcsolatukról, mesés nyaralásukról vagy épp a gyermekvállalásról beszélnek – egyedülállóként ezekbe a témákba persze nehéz bekapcsolódni.

Forrás: Shutterstock/William Perugini

Sokszor inkább magunkban szenvedünk és úgy érezhetjük, mi nem tartunk ott az életben, ahol mások. Le vagyunk maradva... Persze ez egyáltalán nem igaz, hisz mindenki életében különböző időszakok váltják egymást. Mindannyiunk élete egyedi, de van, hogy ugyanazokkal a kihívásokkal kell szembenéznünk.

Attól, hogy egyedül vagyunk, egyáltalán nem jelenti azt, hogy magányosnak is kell lennünk.

Fontos, hogy saját magunk miatt szeressük az életünk ezen szakaszát és nem ne érezzük úgy, hogy valami nincs rendjén velünk.

Van remény

"A társkeresők, a magányos ámde vágyakozó szívek igyekeznek kihozni a legtöbbet az egyedüllétből. Keresik a különleges kapcsolatot, mert hisznek, igen hisznek abban, hogy vár rájuk valaki. Hisznek abban, hogy nem kell meghunyászkodni azért, hogy legyen kihez hazaérni.

Erős hittel és nyitott szívvel nem adják fel, mert talán ma reggel is úgy keltek fel, hogy ma, lehet, hogy ma lesz egy olyan beszélgetés, egy olyan mosoly, egy olyan ÉRZÉS, ami megéri az izgalmat."

Az alábbi öt tanács megfogadásával sokkal boldogabbnak érezheted magad egyedül is:

1. Ne foglalkozz mások életével

Ismerős az érzés, mikor a közösségi oldalakat görgetve egyre szürkébbnek érzed magad a sok tökéletes fotó, a hatalmas szerelem, a boldog család és vidám társaságok láttán? Mielőtt kétségbe esnél, gondolj arra, hogy számukra nem feltétlenül a közös pillanatok és élmények számítanak, hanem a posztokra kapott visszajelzések.

Az is lehet, hogy az illető személy életének egy másik területén problémák akadnak. Hidd el, számodra sokkal jövedelmezőbb, ha a képek nézegetésére fordított energiát saját magad boldogságára szánod!

2. Találj valamit, ami boldoggá tesz

Nem feltétlenül kell mindent párban csinálnod. Nagyon sok szabadidős elfoglaltság van, ami egyedül is ugyanolyan jó tud lenni. Ilyen pédául a jóga, séta a napsütésben vagy az utazás is. Eljutni egy bakancslistás helyre fantasztikus érzés, feltölt energiával és motivál.

3. Fókuszálj önmagadra, gondolkodj pozitívan

Ha pozitívan értékeled saját magad, és elengeded a negatív gondolatokat, ez sokat segíthet abban, hogy a jövőben egy kapcsolatban is önmagad tudj lenni. Használd ki az egyedüllétet, ismerd meg és fejleszd saját magad!

4. Lépj túl múltbéli kapcsolataidon

Fontos, hogy megtanulj továbblépni és elengedni azokat az embereket a múltból, akik esetleg negatívan hatnak rád, és nem engednek kibontakozni. Ha egy kapcsolat nem működött, a jövőben sem fog, sajnos. Nem szerencsés a múltat visszaengedni, mindig csak előre nézz!

5. Ismerkedj új emberekkel

Találkozz új emberekkel, akik inspirálnak és érdekesek számodra! Nincs is jobb annál, mint hasonló gondolkodású emberekkel kibeszélni az élet nagy gondjait. Ezekből a kapcsolatokból tudunk igazán építkezni!

Kezdj új életet te is a fenti tanácsok megfogadásával,

ha pedig végre felbukkan a Nagy Ő, hát elmondhatod: a hozzá elvezető úton is boldog tudtál lenni!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.