Ínyencek figyelem! Szalonna is kerül az idei nyár legkülönlegesebb fagyijába

Forrás: Shutterstock -
fagylaltíz fagylalt szalonna Damniczki Balázs fagyi
A hagyományos fagylaltízek mellett egyre több cukrászda készít vendégcsalogató újdonságokat. Az idei szezon egyik ínyencségébe, a túrós csusza fagyiba szalonna is kerül.

Van, aki a klasszikus ízekre esküszik, mások szívesen kipróbálnak egy-egy, olykor bizarrnak tűnő újdonságot is. Nos, utóbbiak biztosan megkóstolják az idei nyár egyik különlegességét, a túrós csusza fagyit.

Lóhús, zselés hal, polip a tölcsérben

Számos furcsa íz létezik a világban, de némelyik már túlságosan is bizarrnak nevezhető. A krokodiltojás, az anyatej, a nyers lóhús a zselés hal vagy a polip versenyezhetne a legrosszabb íz címért.

„Az idei különlegességünk a túrós csusza fagyi, ami tulajdonképpen szinte ugyanolyan alapanyagokból készül, mint a népszerű magyar fogás. Van egy túróalap, amibe vanília és citromhéj helyett sót rakunk. Főzünk hozzá egy adag fodros kockatésztát, és pirított baconszalonnával megszórjuk a tetejét"– mesélt a szezon újdonságairól Damniczki Balázs élelmiszermérnök a Duna tévé Nyár 23 műsorában.

Lehet, hogy eleinte idegenkedünk tőle, de érdemes megkóstolni a túrós csusza fagyit Forrás: Shutterstock

"A cukrászdában természetesen nem váltotta ki a hagyományos ízeket, de a kísérletező kedvűek gyakran választják a másik érdekesség, a tejföl ízű fagyink mellett" - tette hozzá.

Szalonna jöhet, pacalpörkölt ízű fagyi nem lesz

Damniczki egyébként az Év fagylajtja versenyen már számos díjat elnyert készítményeivel. Az ízfejlesztés folyamatos feladatuk, de elmondta, hogy olyan extrém ételeket, mint amilyen például a pacalpörkölt, biztosan nem próbálna meg fagylaltba önteni.

Ha fagyikülönlegességre vágysz, a Mindmegettén elolvashatod, hogyan készíthetsz otthon popcornfagyit, ha pedig nemcsak finomat, de egészségeset is nassolnál, ezt a görögdinnyés hűsítőt ajánljuk neked.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.