2024. máj. 9., csütörtök Alberta, Benigna, Domokos, Fehérke, Hófehérke

Nem bonyolult dolog a muskátli átteleltetése, de az aranyszabályokat be kell tartani

Forrás: Thinkstock -
átteleltetés muskátlitő muskátli garázs balkonnövény
A muskátli az egyik legkedveltebb balkonnövényünk: már májusban virágzik és ha nincs nagyobb fagy, még októberben is szép lehet. Most azonban át kell gondolnunk, mi legyen a növényeinkkel, hogyan teleltessük át őket, hogy jövőre is gyönyörködhessünk bennük. 

A muskátlikat legkésőbb október végén érdemes fagymentes helyiségbe átrakni – ez lehet nyári konyha, folyosó, pince, előszoba, garázs. A lényeg, hogy a muskátlitövek 4-10 fok között pihenjenek a tél során. Más gondozást igényel az álló, a futó és a kerti muskátli, higy melyikkel, miként érdemes bánni, azt a Lakáskultúra cikkéből megtudhatod.

A muskátlit 4-10 fok között lehet átteleltetni Forrás: Thinkstock

Ha jól bánunk velük, meghálálják, és jövőre is virágözönbe borítják majd a balkonodat. Ha majd beköszönt a tavasz, fel lehet őket ébreszteni téli álmukból. Mivel a muskátlitövek minden évben egyre nagyobbak és jobbak lesznek, különös törődést igényelnek a szezon elején. Óvatosan és lassan kell őket újra a napfényhez szoktatni, néhány átmeneti napot követően a locsolást és tápoldatozást is el lehet majd kezdeni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.