Nem akar kijönni a sárga folt a lepedőből? Szakértők árulták el a tuti tippeket

Forrás: Shutterstock -
szódabikarbóna fehérítés lepedő fehér ecet bórax
A hálószobákban gyakran használnak fehér lepedőket, de az izzadság és egyéb a testünkről származó zsírok miatt sokszor besárgulnak ezek a huzatok. Van azonban megoldás arra, hogy ismét fehérek legyenek.

A ropogós fehér ágynemű elősegítheti a nyugodt alvást, és olyan érzést kelthet, mintha egy puccos szállodában térnénk nyugovóra. A probléma azonban a fehér lepedők használatával a színes vagy mintás lepedőkkel szemben az, hogy nem mindig olyan könnyű fehéren tartani őket. Hiába mossuk őket rendszeresen, a testünről származó zsírok és az izzadság miatti sárgás elszíneződés nem jön ki olyan könnyen. Jó hír azonban, hogy a szakértőknek van néhány trükkje arra, hogy kifehérítsük a lepedőket.

Bórax

A bórax nagyon sokoldalú tisztítószer, amely képes kiírtani a penésztől, elpusztítani a rovarokat és semlegesíteni a szagokat.

A lepedők fehérítésének "legjobb módja" a bórax segítségével az, hogy fél csésze bóraxot összekeverünk 4 liter vízzel, és ebben az oldatban áztatjuk a lepedőket egy éjszakán át. Ezután a szokásos módon mossuk ki őket a gépben.

Ezzel a szerrel azonban nem árt óvatosnak lennünk, ne érintkezzen a bőrünk se a porral se a keverékkel, és tartózkodjunk a belélegzésétől is, és természeesen szembe se kerüljön.

Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

Szódabikarbóna és ecet

Savas jellegének köszönhetően az ecet erős tisztítószer, amely képes feloldani a sárga foltokat okozó zsírt és szennyeződéseket, és elpusztítja a baktériumokat. A szódabikarbóna viszont arról ismert, hogy természetes szagsemlegesítő. Ez a két konyhai alapanyag együtt, de külön-külön használva is erőteljes tisztítószerpárost alkot.

Egyszerűen adjon fél csésze szódabikarbónát a mosógép dobjába, majd adjon egy kis ecetet az öblítő adagolójába, és a szokásos módon mossuk ki a gépben a lepedőket.

Fontos azonban, hogy ne keverjük össze a két összetevőt, mert semlegesítik egymást, és lényegében használhatatlanná válnak.

Citrom

A fehér ecethez hasonlóan a citrom is természetes tisztítószer, mivel citromsavat tartalmaz, amely megöli a baktériumokat - írja az Express.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.