A takarítási szakértő elárulta, mennyi ideig lehet a vizes ruhákat a mosógépben hagyni

Forrás: Shutterstock/Patryk Kosmider -
vizes mosógép ruha penészedés
Egy takarítási szakértő elárulta, mennyi ideig lehet a nedves ruhákat a mosógépben hagyni, mielőtt büdösödni, vagy ami még rosszabb, penészesedni nem kezdenének.

Ha valamiért a mosógépben felejtjük a vizes ruhákat, egy idő után bizony kellemetlen szagúak lesznek, vagyis moshatjuk ki őket újra. A legjobb tehát, ha a program lejárta után azonnal kiteregetünk, de előfordulhat, hogy valamilyen oknál fogva szükségünk lenne még némi időre. Kiderült, hogy pontosan mennyi ideig hagyhatjuk a gépben a vizes ruhákat, mielőtt azok elkezdenének büdösödni.

Tovább maradhat a vizes ruha a mosógépben, mint gondolnánk Forrás: Shutterstock/Patryk Kosmider

Mary Futher takarítási szakértő a közösségi médiában osztotta meg meglátásait erről. Az ő tapasztalata az, hogy a ruhaneműt legfeljebb 12 órán keresztül lehet a mosógépben hagyni a penészedés kockázata nélkül - írja a Mirror. Követőinek így nyilatkozott: „A hüvelykujjszabály általában az, hogy ha több mint 12 órán keresztül voltak vizesen a gépben, akkor újra kell mosni, és és egy fél csésze szódabikarbónát, hogy megszabaduljunk a penésztől."

Ez is érdekelhet:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.