7 csodaszer az arcodra, melyeket otthon is elkészíthetsz!

kozmetika ránctalanítás arcpakolás hidratálás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nincs időd és lehetőséged, hogy havonta kozmetikus kényeztesse az arcbőrödet? Ez még nem ok arra, hogy ne tarts néhanapján egy kényeztető estét! Íme kedvenc hozzávalóink, melyek garantáltan elvarázsolják arcbőrödet!

Banán

Kinek kell botox, ha banán is kapható? Ez a gyümölcs nemcsak hogy kisimítja a bőrödet, de nagymértékben hidratálja is azt. Készíts masszát egy kisebb banánból, majd hagyd az arcodon és a dekoltázsodon 15-20 percig. Ha még több frissességre vágysz, adj a banánhoz két evőkanál natúr joghurtot, egy evőkanál mézet, jól keverd össze, és használd maszk gyanánt egy igazán fárasztó nap után.

Istockphoto
Istockphoto

Ecet

Hitted volna, hogy az ecet is remek szépítőszer, és kiválóan tonizálja bőrödet? Arcmosás után keverj egy teáskanál almaecethez három deci vizet, és mosd át vele a bőrödet. Frissít, és nem kell méregdrága lemosókra költened!

Tej

Már a legendás szépség, Kleopátra is ismerte a tej varázserejének titkát. Bőröd új életre kel, ha egy negyed csészényi tejporhoz keversz némi vizet, melytől masszává válik a pakolás. Vidd fel az arcodra, hagyd megszáradni, majd mosd le langyos vízzel. Nem fogod megbánni!

Zabkása

Ha egy hidratáló-regeneráló pakolásra vágysz, a zabkása a tökéletes választás. Adj fél csésze meleg vízhez egyharmad csészényi zabdarát, hagyd állni három percig, majd keverj bele két evőkanál natúr joghurtot, ugyanennyi mézet, és hagyd az arcodon 15 percig. Langyos vízzel mosd le, és élvezd a hatást!

Istockphoto
Istockphoto

Joghurt

Nem kell méregdrága kencefice egy kis gyorssegélyért. Vigyél fel az arcodra egy fél pohár natúr joghurtot - ez tisztítja a bőrt, és összehúzza a pórusokat. Ha felfrissülésre vágysz, facsarj a joghurtba egy leheletnyi narancsot és adj hozzá egy teáskanálnyi aloe verát. Eszméletlen lesz a hatás, ha legalább negyed órát relaxálsz a csodapakolásban!

Citrom

A kedvenc citrusfélénk igazi csodaszer. Távolítsd el az elhalt hámsejteket a következő arcpakolással: csavarj ki egy citromot, adj hozzá egy negyed csészényi olívaolajat, és hagyd a bőrödön 10 percig. Hatásos lesz, hidd el!

Tojás

Akár a száraz, zsíros vagy a normál bőrűek táborába tartozol, a tojás sokat segíthet bőröd állagának javításán. Ha száraz bőröd van, a szétválasztás után a tojásfehérjét pihentesd néhány percig az arcodon. Ha zsíros bőrű vagy, adj a fehérjéhez egy kis citromot és mézet, és úgy vidd fel testedre. A normál bőrűek egy egész tojást felkenhetnek az arcra, és 30 perc után szinte megújul majd a bőr.

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



4 szépségtipp, amit minden nőnek tudnia kellhttp://www.life.hu/szepulj/borapolas/20110117-5-szepsegtipp-amit-minden-nonek-tudnia-kell.htmlTudtad? Senkinek sem kell ránctalanító!http://www.life.hu/szepulj/borapolas/20110113-felesleges-arcapolasi-szerek.html18 megdöbbentő kérdés és válasz a szépségrőlhttp://www.life.hu/szepulj/szepseghirek/20110112-18-megdobbento-kerdes-es-valasz-a-szepsegrol.html5 tuti tipp a cserepes ajkak ellenhttp://www.life.hu/szepulj/borapolas/20110111-elaruljuk-a-puha-ajkak-titkat.htmlA legújabb diéta: Hiába eszel, karcsúbb leszel! (étrenddel)http://www.life.hu/tested-lelked/dieta/20110112-a-legujabb-dieta-hiaba-eszel-karcsubb-leszel-etrenddel.htmlAz 5 legnagyobb hiba, amit fogyókúrázásnál elkövethetszhttp://www.life.hu/tested-lelked/dieta/20110107-az-5-legnagyobb-hiba-amit-fogyokurazasnal-elkovethetsz.html


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.