asztrológia ezoterika havi horoszkóp horoszkóp
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
2014 januárja különlegességet tartogat: két újholdban is részünk lesz, 1-jén, majd 30-án. De különleges lesz abból a szempontból is, hogy az első hónapban megdöbbentő mennyiségű energiákat küldenek az égiek. Vajon hogyan használod fel azokat? 

Kos

Ismét tanúja voltál egy új év kezdetének, és nagy mázlid lesz, hisz nem tudsz megfutamodni a szerencsés helyzetek sokasága elől. Nagyszerű lehetőségek várnak rád, kiváló eredményekkel, csupán bátornak kell lenned, s akkor minden sikerül januárban! Már a hónap legelső napjaiban szükséged lesz arra, hogy alapos légy, megfontolt, és tervezned kell, kapkodni nem ér! Ismert és rejtett képességeidre egyaránt szükség lesz, mivel több olyan feladattal kell megbirkóznod, melyek komoly összpontosítást, valamint kreativitást igényelnek tőled. Nem hagyhatod figyelmen kívül azt, hogy az elvárások magasak lesznek veled szemben, így lazsálásnak, időhúzásnak nincs helye. Csak hagyd magad inspirálni, s megkapod a kellő segítséget.

Vagány programtipp: meditálj a szabadban, hóesésben, valahol egy csendes hegyen!

Bika

Az újesztendő energiái magukkal ragadóak lesznek, s vedd tudomásul, hogy az égiek nem tréfálnak akkor, amikor a nyakadba sóznak egy csomó új tennivalót. A kihívások azért jönnek, hogy elébük állj, s megoldd azokat! Rengeteg lehetőséget kapsz, hogy változtass az életeden, s fejlődj. Ám különösen oda kell figyelni arra, hogy ne maradjon egyetlen feladat se elvégzetlenül! Nem engedheted meg azt, hogy Pató Pálhoz hasonlítsanak, akinek mindig és minden ráért kicsit később. Ha kell, vállalj pár túlórát, megéri az erőfeszítés, ugyanis a jutalom sem fog elmaradni! Otthon is sok tennivaló vár, s nagyon úgy tűnik, hogy kizárólag magadra számíthatsz. Szerelmi életed fellendülőben lesz, hagyd magad sodortatni az árral.

Vagány programtipp: mindenképp menj el hetente gyógyfürdőbe, jót tesz a testnek és a léleknek.

Ikrek

Az újév első napjai nem könnyítik meg az életedet, adódik pár problémás szituáció, amelyek nem tesznek jót a lelkednek. Valaki a közvetlen környezetedből elég nehéz helyzetbe hoz, lehet ő egy barát, ismerős, vagy akár kolléga is. Nem számítottál erre, ezért érint váratlanul. Próbáld az egészet kívülállóként szemlélni, s ha lehet, teljesen elhatárolódni az illetőtől és a véleményétől. Csak így kerülheted el a konfliktust vagy a helyzet fokozódását. Nézd más oldalról az egészet! Kimutatta a foga fehérjét, s tudod, mit várhatsz tőle. Szerencsére ezt követően január további része felüdülés lesz, sorra oldod meg a feladatokat, bezsebeled a dicséreteket, szingliként pedig jöhet a szerelem!

Vagány programtipp: hamarosan indul a farsangi szezon! Mindenképp szerezz két jegyet egy mulatságra, és egy szuper jó maskarát is!

Rák

Az égi hatások segítségével nagyszerűen fogod magad érezni a bőrödben, lesz sok jó ötleted, vágysz a változásra, meg akarsz valósítani új dolgokat, ettől pedig terhek hullnak le a válladról, s napról napra jobban teljesítesz. Problémáid jelentős részét gyorsan tudod megoldani, s lesz olyan, amit egyszerűen csak elnyel az óév. A hónap középső szakaszában családi téren kell jobban figyelned a dolgok alakulását, mert egy nyomasztó gond felboríthatja a békét benned. Napokig keresed majd a megoldást, de valójában csak annyit kell tenned, hogy összeszeded minden tudásodat, akaratodat, majd cselekedsz. A fontos döntéseket sajátítsd ki most magadnak, mert minél több embernek hagysz beleszólást, annál nehezebb lesz elérni a vágyott célt.

Vagány programtipp: ne töltsd otthon a hétvégéket! Síelés, szánkózás, bobozás, jobbnál jobb téli programok, nem?

Oroszlán

Igen szélsőséges érzelmek uralkodnak el rajtad a hónap első felében, és lesznek pillanatok, amikor alig tudod majd ezeket kontrollálni. Jó hír, hogy alkalmanként 200 százalékon teljesítesz, de lesz, hogy épp a hátad közepére sem kívánsz senkit és semmit. Így nem csoda, ha sokszor zaklatott leszel, és akár több kellemetlen szituációba is belekeveredsz. Mindez összességében mégis jó dolgokat eredményez, ugyanis lassan, de biztosan elkezdesz majd arra ráébredni, hogy rengeteg dolog megváltozott körülötted, leginkább az emberi kapcsolatokat illetően. Legokosabban akkor cselekszel, ha átgondolod ezeket, búcsút intesz azoknak, melyek hátráltatnak, és sürgősen új barátok után nézel. Légy nyitott mindenre, fordulópont jöhet január 17-e után.

Vagány programtipp: szereted a téli sportokat? Ha eddig nem próbáltad, itt az ideje a síelésnek.

Szűz

Új év köszöntött rád, s természetes, hogy hirtelen a lehetőségek számát is többnek látod, mint akár csak néhány nappal ezelőtt. Jupiter hátulról segítő energiával tol előre, így pedig végre egy régóta dédelgetett álmod teljesülhet. Semmit ne halogass, ne a múltba tekintgess vissza, ne azt nézd, mit nem sikerült megcsinálni, hanem azt, mit lehet 2014-ben! Emellett lehet, hogy te már rég elfeledkeztél valamiről, amivel kapcsolatban megkaphatod az elismerést, megbecsülést januárban. Minden adott ahhoz, hogy a sok munkáért és önzetlen segítségért hálával jutalmazzon téged a sors. Erőteljes változások várhatók az életedben, javarészt pozitív irányban.

Vagány programtipp: ha adódik rá időd és lehetőséged, iktass be magadnak egy hosszú hétvégét, távol az otthonodtól!

Mérleg

Azon kapod magad, hogy itt van 2014! Hurrá! Reméled, hogy a tavalyinál sokkal jobb éved lesz? Ez garantált, ám a sikerért különösen sokat kell tenned, a megszokott dolgok, bevett trükkök, jól ismert praktikák nem lesznek elegendőek. Rengeteg új feladattal kell számolnod, és az is kiemelten fontos lesz, hogy nagy figyelmet fordíts emberi kapcsolataidra és a rutinfeladatokra. Érdemes lenne mihamarabb változtatni a munka- vagy akár a tanulási szisztémádon, hosszú távon időt és energiát spórolhatnál meg ezzel. Fontosak lesznek a beszélgetések, olyan emberekkel, akiknek adsz a véleményére. Rajtad múlik, hogy mekkora részt vállalsz a kitűzött célok eléréséhez vezető úton, s ezek első lépéseit tedd is meg.

Vagány programtipp: egy önismereti könyv, egy kis magány, olvasás, és mellé egy kis édesség.

Skorpió

Az újév első havában nem jut időd arra, hogy lazsálj, vagy bármit elkönnyelműsködj. Sok feladat, érdekes kihívások, mindenféle izgalmak várnak, de fontos lesz, hogy összeszedett légy! Az alaposság és a részletesség minden nap elvárás lesz veled szemben, úgyhogy ne okozz csalódást. Légy bátor, bevállalós, de tervezd meg a feladataidat, hogy mindenből a maximumot tudd kihozni. A meggondolatlanságot és a felelőtlenséget messziről kerüld el, s ne tégy olyan dolgokat vagy kijelentéseket, melyeket később megbánnál. Ne viselj álarcot, egyszerűen légy önmagad, az, akit szeretnek és tisztelnek mások.

Vagány programtipp: menj úszni hetente legalább egyszer. Harminc perc aktív mozgás jót fog tenni minden héten!

Nyilas

Szép lassan beindul az élet körülötted, ahogy telnek a napok, egyre több és izgalmasabb feladatot kell elvégezned. Nyisd ki a füled és a szemed, mert fontos információk birtokába juthatsz január első felében, s ezek sokat lendíthetnek előmeneteleden és a személyiségeden is. A hírek közt viszont akadhat majd olyan is, mely nem feltétlenül tartozik rád, így ezzel nem is szabad visszaélned! A hónap második felében kellő időt és energiát fordíts a családi ügyek rendezésére, különösen akkor, ha gyermekeiddel vagy a szüleiddel való kapcsolatról, az ő megsegítésükről van szó. Van valaki a környezetedben, akinek boldogulását, fejlődését jelentősen előmozdíthatod.

Vagány programtipp: tanulj! Például nyelvet, kitágul tőle a világ!

Bak

Ne támassz túl magas elvárásokat önmagaddal szembe, se pedig január havával kapcsolatban. Ne tűzz ki olyan célokat, melyek nem reálisak. Haladj inkább apránként, és szeretteidet, kollégáidat se gyötörd. Most nem kedveznek az égiek világmegváltó feladatok elvégzéséhez, ezzel várd meg február havát. Hagyd, hogy a dolgok a maguk útját járják, mert ahogy telnek a napok, minden könnyebben, gördülékenyebben fog haladni. Örülj annak, hogy szeretteid szinte bármit megtennének azért, hogy a kedvedben járjanak. Ezt ne tolakodásnak vedd, ha pedig zavar, tegyél róla említést! A hónap közepén érkezhet egy kellemetlen hír, ami kihozhat a béketűrésből, az átlagosnál több toleranciára lesz szükséged, ha békét akarsz magad körül.

Vagány programtipp: lépj le otthonról egy hétvégére, lehetőleg egyedül! Szükséged lenne arra, hogy kiszellőztesd a fejed úgy, hogy közben senki ne befolyásoljon!

Vízöntő

Az újesztendő első hava sok újdonságot hoz számodra. Az öröm és mosoly mellett adódnak apróbb kellemetlenségek, de a hónap végén összegezve a történteket, bőven lesz okod az elégedettségre. Az égi hatások meglehetősen változékonyak lesznek, mégis a pozitív eredményekből lesz sok. Emberi kapcsolataid kiemelt figyelmet igényelnek, jelentős részük jól működik, ám ez nem lehet ok arra, hogy elhanyagold szeretteidet! Ha nem hallgatod meg őket, nem látod, hogy elakadtak, vagy nem számíthatnak a tanácsaidra, az felesleges összezördülésekre adhat okot. Ne fojtsd magadba a problémáidat, csak a kommunikáció formáit válogasd meg alaposan. Ha költöznél, adnál-vennél, itt az idő a cselekvésre!

Vagány programtipp: szervezz társasjáték hétvégét, hívj sok embert, főzzetek közösen, és merüljetek el a régi játékok bűvöletében!

Halak

2014 januárjában igen sokat kell majd improvizálnod ahhoz, hogy felülkerekedhess a megoldandó problémákon, ugyanis akad belőlük bőven. Próbálj meg a tennivalók közt felállítani egy fontossági sorrendet, mert a kapkodás most a legrosszabb választás. Akad majd olyan ügy, ami kilátástalannak tűnik, ez esetben kérj bátran segítséget, Merkúr utadba sodorja azokat az embereket, akik irányt tudnak mutatni neked. A hónap második felében egyre könnyebben veszed majd az akadályokat, jelentős tervek fogalmazódnak meg benned, különösen a családoddal és egyéb emberi kapcsolataiddal összefüggésben. Kezdeményezz beszélgetéseket, s mindenki mondja el, mit szeretne elérni, így segíthetitek egymást.

Vagány programtipp: nem a korod a lényeg, hanem az indíttatás! Menj táncolni minden hétvégén, vagy iratkozz be esti tánctanfolyamra. Ismerkedésnek is jó helyszín!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.