Mit tartogat a Ló éve szerelmi ügyeinkben?

Forrás: Thinkstock -
asztrológia kínai asztrológia horoszkóp szerelmi asztrológia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
2014. február 4-én reggel 6.05-kor energetikailag is végérvényesen átlépünk egy új időminőségbe, és megkezdődik a - kínai asztrológia által Jang Fa - Ló évének nevezett 2014-es esztendő.

Az előttünk álló év legmeghatározóbb üzenete a tűz elem felfokozott és igen erős jelenléte lesz, mely egyben azt is mutatja, hogy 2014-ben szerelmi életünk legfontosabb kulcsszavai a szenvedély, a lobogás és bizonyos értelemben egy benső feloldozás lesz.

Olyan év előtt állunk, mely nem fog érintetlenül hagyni egyetlen változtatásra szoruló területet sem az életedben. Az erőteljes tűz energiák és az általa jelzett szenvedélyesség természetesen a szerelmi ügyeinkben is megmutatkozik majd.

Forrás: Thinkstock

Mire számíts, ha párkapcsolatban élsz?

Vége a türelemnek. A Ló évében még az ellaposodott párkapcsolatok is új energiával töltődhetnek fel. Mindketten jóval energikusabbak lesztek, és az egymás iránti szenvedély soha nem látott magasságokba emelhet ismét. Ha már régóta vagytok együtt és úgy érzed, a hosszú évek teljesen felőrölték kettőtök szerelmét, az idei év erőteljes tűz energiája ismét lángra lobbanthatja azt, ami valaha létezett. A vágy, a szerelem ismét fellángolhat és új életet, lelkesedést, energiát vihet a megfáradt vagy ellaposodott kapcsolatokba is. Feltéve, ha érdemes azt megmenteni.

Traumákat oldhat ez az év

A tűz elem természetesen megjelenik majd a szexualitásban is, most jön el az ideje, hogy felismerd és meghaladd az összes olyan korlátot és tabut, ami eddig mélyen benned rejtőzött, ami miatt nem tudtad magad teljesen átadni partnerednek. Ha valami miatt bűntudatot éreztél, esetleg szégyenkeztél egy vágy miatt, itt az ideje, hogy ledőljenek a tabuk.
Különösen érvényes ez akkor, ha az otthonról hozott negatív családi minta, a neveltetésből adódó gátlások, vagy valamilyen traumatikus élmény hatására alakultak ki benned olyan akadályok, melyek következtében nem tudtad megélni társaddal a testi szerelem csodáját a maga teljességében.

Általánosságban elmondható, hogy az előttünk álló év nem fogja tűrni a punnyadás vagy megaláztatás semmilyen formáját sem. Ha a kapcsolatodból végérvényesen kihunyt a szenvedély, február 4-től fokozatosan már te is fel fogod ezt ismerni, és az egyre kellemetlenebb vagy megalázóbb helyzetek ráébresztenek majd, régóta csak sodródsz, egyre mélyebbre és mélyebbre. Az egyetlen kiút az lesz, ha kiállsz végre magadért, és azokért a dolgokért, amit szeretnél, valamint hangot adsz mindannak, amit nem. Ismerd fel, nincs miért szégyenkezned! Ahogy erősödik a felismerés, növekedni kezd majd az akaraterőd is. Rá fogsz jönni, hogy képes vagy kiállni magadért, és a helyzet ezzel egyenes arányosságban javulni kezd.

Mire számítsanak a szinglik?

2014 a flörtök éve lesz.

Forrás: Thinkstock

Amikor a Ló szimbólum energiája megjelenik egy évben, határozottan megfigyelhető, hogy az emberek sokkal nyitottabbak lesznek az ismerkedésre, mint azelőtt. Ha eddig problémát okozott, hogyan kezdd el az ismerkedést, hogyan eredj szóba a nagy Ő-vel, esetleg sem alkalom, sem helyzet nem adódott, hidd el, 2014-ben mindez változni fog.

Az energiák kedveznek az ismerkedésnek, románcok, flörtök kialakulásának. Te is könnyebben mozdulsz majd ki otthonról és rengeteg új ismeretség köttetik a nemek között. Egyszerűbben és gördülékenyebben fogunk kommunikálni, ezáltal kapcsolatokat is könnyebb lesz kialakítani, tehát az idei évnél mindenképpen több kalandot vagy szerelmet hozhat az előttünk álló esztendő.

Természetesen hogy az így létrejött kapcsolatok mennyire mélyülnek el, azokból lesz-e tartós és komoly szerelem, már a személyes döntésektől függ, melyhez a horoszkóp összetettebb elemzése szükséges. Egy biztos: az ismerkedés és a találkozások lehetősége energetikailag február 4-től maximálisan támogatott.

Szexuális túlkapások és mértéktelen önrombolás

Amellett, hogy az előttünk álló évben a kapcsolatokat érintő szenvedély fokozódni fog, intő jelként üzen a Ló éve arról is, hogy a féktelenül túlzásba vitt, mértéktelen szexuális kilengések, az élet élvezeteinek utolsó cseppjét is kicsavaró őrült kalandozások megcsömörléshez vezetnek majd. Ha túlhúzod a dolgokat, a kozmosz rendjét őrző "szimbolikus vének tanácsa" kénytelen lesz intően felemelni mutatóujját és ellentmondást nem tűrően jelezni: nem mehetsz tovább abba a felelőtlen irányba, ami semmi esetre sem szolgálja már tovább a személyes fejlődésedet. Még abban az esetben sem, ha te belül minden kétséget kizárva meg vagy győződve ennek az ellenkezőjéről. Ebben az esetben a szexualitás vagy az élet örömeinek túlzott élvezése (bármilyen dőzsölés, éjszakázás, alkohol, esetleg tudatmódosító szerek használata) egy mérhetetlen mélyrepülésbe taszítanak. Ha nem lassítasz, addig kell zuhannod a mélybe, amíg már nem lesz lejjebb. Mindezt egy erős kiégés, kilátástalanság és fájdalom fogja kísérni.

A Ló éve készségesen hozza eléd tálcán az összes ilyen irányú rejtett vágyadat, pontosan azért, hogy miután mértéktelenül belefeledkezel, te magad ismerhesd fel, nem ez az, amit kerestél. Ráébredsz majd arra, nem ez hozza el a boldogságot.

Forrás: Thinkstock

Éppen azért, hogy a végtelen sötétségben egyszer csak elkezdhessen felderengeni a fény az alagút végén. Ez lesz az a pont, ahol elindul az ébredés.

2014-ben találkozni fogsz csábító helyzetekkel és a körülmények minden bizonnyal arra buzdíthatnak majd, hogy többet és többet vegyél el belőle - de tudd, a túlzások vége biztos kiábrándulás. Olyan típusú dolog lesz a kísértés tárgya, amivel "dolgod van". Lehet ez a testi szerelem vagy a fent említett alkohol, tudatmódosító szerek, féktelen éjszakázás, bármi, ami az örömök hajszolásával kapcsolatos.

Légy hát résen és egy percre se feledd, hol a határ. Mindemellett tudnod kell azt is, hogy az előttünk álló évben az intuíció és a belső hang felerősödik mindenkiben és pontosan fogod hallani, hol van az elég. A baj akkor lesz, ha ennek ellenére továbbra is folytatod az önrombolást.

Fontos azonban tudnod, hogy mindaz, amit a Ló éve kínál, nem determinál! Tudatosan odafigyelve időben fel fogod ismerni a rossz irányt, és ha akarsz, bármikor megálljt parancsolhatsz. Hogy a határ hol van, azt te magad fogod érezni!

Nagy Melinda asztrológus

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.