A kompromisszumok királyai és királynői: minden, amit a Mérleg csillagjegyről tudnod kell

Forrás: Shutterstock -
asztrológia Mérleg csillagjegy Mérleg horoszkóp magazin kompromisszum
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Javában aktuális a Mérleg hava, ami egész pontosan szeptember 24-től október 23-ig tart. A Mérlegek legfontosabb jellemzője, hogy minden helyzetben békére, harmóniára és egyensúlyra törekszenek, ebből fakad a legtöbb pozitív és negatív tulajdonságuk is.

A Mérleg pozitív tulajdonságai

A Mérleg egy levegő jegy, akikről általában az jut az ember eszébe, hogy mindig harmóniára és egyensúlyra törekszenek. Ők a kompromisszumok királyai és királynői, akiknek nagyon fontos, hogy békét kössenek mások között. Nagyon fontosak számukra az emberi kapcsolatok, nagyon tapintatosak és diplomatikusak. Nekik fontos, hogy mások is kiegyensúlyozottak legyenek. Nagyon erős az igazságérzetük is, ugyanakkor igyekszenek a jót meglátni mindenben és mindenkiben. Szellemesek, okosak és kiváló beszélgetőpartnerek, ami nagyszerű társasági emberré teszi őket. Szeretnek társaságban lenni és új embereket megismerni, a szociális lét személyiségük egyik legfontosabb eleme.

Szellemesek, okosak és kiváló beszélgetőpartnerek, ami nagyszerű társasági emberré teszi őket Forrás: Shutterstock

A Mérleg negatív tulajdonságai

A Mérleg minden negatív tulajdonsága abból fakad, hogy mindenáron egyensúlyt szeretne teremteni. Emiatt túlzottan határozatlan és órákig képes mérlegelni a legkisebb döntések előnyeit és hátrányait. Mindenki kedvében akar járni, emiatt viszont nem szeret konfrontálódni másokkal, és amíg teheti, kihátrál a komolyabb viták elől. A másik negatív tulajdonsága, hogy kissé önelégült és hiú. Szereti a szép dolgokat, fontosak számára a külsőségek és szívesebben lóg vonzó emberekkel. Ugyanakkor, ha a dolgok nem mennek tökéletesen jól, akkor úgy érzi, hogy vége a világnak, és mindenki ellene van.

Mérleg a szerelemben

A Mérleg nagyon hűséges, ha egyszer elköteleződik. Elköteleződése azonban több időt vehet igénybe, mint más jegynek, egyszerűen azért, mert nagyon válogatós. Fontosak számára a külsőségek, a könnyedség, a vidámság és a flört, pár bókkal, apró ajándékokkal könnyen le lehet venni a lábáról. Párkapcsolatában is az egyenrangúság híve, leginkább a romantikus szerelmet keresni, ami megteremti a harmóniát és az egyensúlyt az életében. Nemcsak elvárja a szerelmet, ő is nagylelkű a partnerével, kedves, megbízható, odaadó társ. Számára a szerelem művészet, melyet felsőfokon művel.

Leginkább a romantikus szerelmet keresi, ami megteremti a harmóniát és az egyensúlyt az életében Forrás: Shutterstock

A Mérleg nő

A mérleg nő szemrevaló, ízlésesen öltözik, jó stílusérzékkel megáldott. Elragadó személyiség, aki szeret tündökölni és a figyelem középpontjában lenni, gyakran hiú, aki órákat képes magát csodálni a tükörben. Nagyon nőies, szereti a szerelmi játékokat, szeret hódítani. Érdekes kettősség benne, hogy míg ösztönei arra ösztönzik, hogy élvezze ki a testi szerelmet, addig elméje folyamatosan mértékletes életmódra inti. A párválasztásban rendkívül igényes, magasak az elvárásai, alaposan megnézi, ki mellett kötelezi el magát.

A Mérleg férfi

A Mérleg férfi érzékeny és kiegyensúlyozott, de az utóbbi sok energiájába kerül. Művelt, kellemes beszélgetőtárs, képes a kompromisszumra, viszont komoly dolgokban nehezen dönt. A Mérleg férfi házasságra született, ám nagyon válogatós, így időbe telik, amíg megtalálja párját. Tudja, hogy kell egy nőt elvarázsolni, romantikus és érzelmes, ha egyszer szerelmes lesz, akkor nehezen engedi el a másikat. Szereti uralni a nőt és elvárja a kölcsönös ragaszkodást, cserébe viszont kiegyensúlyozott, boldog családi életet nyújt párjának.

A Mérleghez passzoló foglalkozások: mediátor, jogász, diplomata, képzőművész, designer, misszionárius

Híres Mérlegek: Friedrich Nietzsche, Kim Kardashian, Gwyneth Paltrow, Bruno Mars, Matt Damon, Kate Winslet, Zac Efron, Mahatma Gandhi, Deák Ferenc

Ideális társa: Bak, Mérleg, Vízöntő

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.