megvilágosodás asztrológia Buddha ezotéria
A keleti Szufik azt tanítják, halj meg, mielőtt meghalnál. Ez a halál épp a megvilágosodást jelenti.

Életünk elsődleges célja az kellene, hogy legyen, hogy megvilágosodjunk. A keleti Szufik azt tanítják, halj meg, mielőtt meghalnál. Ez a halál épp a megvilágosodást jelenti. Engedd, hogy eltűnjön a jelenlegi éned, a képzelgéseid magadról, eltűnjön a címed, a neved, a vagyonod, és légy csak az, aki vagy. A megvilágosodást megelőző meditációk egyik alapkérdése, KI VAGYOK ÉN?

spirituális ébredés, Buddha, spiritualitás, ezotéria
A spirituális mesterek úgy tartják, az emberiség jó irányba halad, egyre több lesz köztünk a Buddha, vagyis a megvilágosodott. 
Forrás: Shutterstock

Ugye, milyen nehéz erre a kérdésre válaszolni? Nem vagyok azonos a végzettségemmel, a betegségeimmel, a díjaimmal, még az érzéseimmel sem. Aki vagyok, az a lelkem legmélyén szunnyad, a legfényesebb és legtisztább valóság, és se nem ilyen, se nem olyan, csak vagyok. 

A spirituális mesterek úgy tartják, az emberiség jó irányba halad, egyre több lesz köztünk a Buddha, vagyis a megvilágosodott. Egy Buddha nem támad, nem gyűlöl, nem háborúzik, nem habzsol. Ha mind ilyenek lennénk, a világ békés és boldog hely lehetne. 

A spirituális ébredés küszöbén olyan változások mennek végbe bennünk, amik egyértelműen mutatják, hogy rövidesen új tudás nyílik meg számunkra:

1. Az ember érdekel, nem a pénze

A tárgyaknál fontosabb a szeretet. Az ajándéknál fontosabb az ember, akihez kapcsolódni lehet. Csakis önmagáért, nem a vagyonáért, címéért. 

2. Nem riaszt a magány

Nem, hogy nem riaszt, de egyre fontosabb lesz. Szereted a saját lélegzésedet figyelni, szereted a meditáció alatti lebegő érzéseidet. Szereted a csendet, a félhomályt. Nincs szükséged vihogásra, csacsogásra, hogy békésen érezd magad, sőt, már fáraszt az ilyesmi. 

3. Mintha kiürülnél... 

Ne ijedj meg az üresség érzésétől. Hogy a nagy felkavarodásból átjuthass a világosságba, a lelkednek le kell csillapodnia. Az üresség előkészület a nagy lépés felé. 

4. Gyakran meghatódsz

Meglep, hogy milyen sokszor érzed a hála érzését. Megríkat egy megható jelenet a tévében, észreveszed mások szemében az őszinte csillogást, meglátod az apró csodákat. Minél nyitottabbak vagyunk érzelmileg, annál közelebb a fény érkezése

5. Az intuíciónkat követjük

A belső hang felerősödése a spirituális ébredés határozott jele. Ne félj követni a megérzéseidet, ez csak annyit jelent, hogy kézen fogva sétálsz az angyalokkal. 

A spirituális ébredés további jeleiről az Astroneten olvashatsz!

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.