A nagy bejelentés: hogyan mondjuk el a párunknak, hogy babát várunk?

Forrás: Thinkstock -
családbővítés anyaság terhesség meglepetés családalapítás család apaság szeretet babavárás várandósság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha tudatosan terveztétek a családalapítást, vagyis vélhetően a párod nem fog szívbajt kapni, ha megtudja, hogy apuka lesz, akkor igen vicces és kreatív megoldásokat találhatsz ki, miképpen is tudasd vele a jó hírt. Íme, a Life.hu kedvenc, apukakímélő praktikái.

Alapvetően három módon lehet a szeretett férfi tudtára adni, hogy hamarosan többen lesztek a kis családban.

Forrás: Thinkstock

Először is úgy, hogy nem vagytok egy helyen, vagyis ő magától talál rá valami árulkodó dologra, amikor te nem vagy ott mellette. A második, amikor te is ott vagy vele, mert látni akarod az örömét és a reakcióját, a harmadik pedig, amikor egyikőtök sem tudja, mit rajzolnak majd ki a vonalkák, és együtt várjátok remegve a híreket. Most minden verziót végigvettünk.

Amikor titkos meglepetést tervezel

Ha már megvan a pozitív teszted, a legegyszerűbb, ha elrejted a párod kabátzsebében vagy a kocsijában. Akkor csak várnod kell a hüppögő, elcsukló hangú telefonhívást. Fontos azonban, hogy semmiképpen ne aktatáskába vagy különféle munkahelyi iratok közé rejtsd a meglepit, mert könnyen kínos helyzetbe hozhatod, ha mondjuk egy meetingen két dosszié közül kirepül a terhességi teszt.

Ha azt szeretnéd, otthon kapja meg a világ legcsodásabb ajándékát, és csak a másik szobából kelljen átrohannia hozzád, tedd be a tesztet a fogkefék közé, vagy valami olyan jól látható helyre, ami nem kerülheti el a figyelmét. Az izgalmas várakozás, amikor teszel-veszel a lakásban, és lesed, mikor fut bele, csodás érzés lesz.

Norina 30, újságíró

„Én egy vasárnapi reggelen teszteltem pozitívat, és addigra már megvolt a tervem, hogyan tálalom majd a dolgot. A bugyis fiókomba dobtam a tesztet, majd megkértem a férjem, szedje le a szárítót, és pakolja is el a ruhákat. Nem sok kedve volt hozzá, de egy kis idő múlva hozzálátott. Én a fürdőben lestem, mikor üvölt fel, de nem történt semmi. Pár percbe telt csak bele, mire megállt a fürdőajtóban, a tükörből rám nézett, majd bejött, átölelt, és így szólt: Nagyon szeretlek titeket! Nem is kellett többet mondani, mindketten tudtuk, megváltozott az életünk.”

Amikor ott akarsz lenni, és figyelni őt

Ha te már tudod, de ő még nem, és ott akarsz lenni a nagy pillanatban, akkor mondjuk egy közös, otthoni ebéd alkalmával tedd oda a teszted a kés és a kanál mellé, hogy amint odanyúl, lássa. Vagy éppen a távirányító mellé szorosan. Ilyen megoldásból végtelen lehetőség van, de ne csak otthoni helyszínekben gondolkozz! És nem is csak a kis, fehér pálcika lebegtetésével lehet elárulni a jó hírt.

Forrás: Thinkstock

Ha például egy bevásárlóközpontban vagytok, feltűnésmentesen vezesd őt a babasorba, hátha veszi a lapot. Ha nem, akkor dobd fel egy autókereskedés előtt, hogy itt lenne az ideje annak, hogy vásároljatok végre egy négykerekűt. Erre egész biztosan rá fog harapni, főleg, mert minden pasinak ott van mélyen az agyában az álomautó, amit egyszer majd megvesz, még akkor is, ha egyébként a közeljövőben nem terveztek autót venni. Onnan meg már csak szépen át kell vezetned, hogy te igazából egy kicsit kisebb és olcsóbb verdára gondoltál.

Dóra 29, marketingvezető

"Ööö, hát nálunk nem úgy sült el a dolog, ahogy az ember eltervezi... Hogy majd egy masnival átkötött dobozban átadom a pozitív terhességi tesztet.

Mivel a férjem nagyjából tudta, mikor fog megjönni, rákérdezett, hogy nincs-e már itt az ideje. Mondtam nekik, hogy késik. "Akkor csinálj már tesztet" - parancsolt rám. Én titokban megcsináltam, de annyira halvány volt rajta a második vonal, hogy nem tudtam, mi van. Odafutottam hozzá, és együtt megnéztük, tanakodtunk rajta. Aztán felhívtam az egyik barátnőmet, és végül ő mondta meg, hogy bizony az alig látható csík is azt jelenti, hogy jön a baba. Természetesen egy pillanatig sem igényelte egyikünk sem a kis dobozt."

Amikor egyszerre tudjátok meg, szülők lesztek

Ahogy a fenti élménybeszámoló is mutatja, sokszor a legegyszerűbb és legédesebb megoldás, ha bevonod a szerelmedet a várakozási izgalomba, és lehetőséget adsz neki arra, hogy jelen legyen a nagy pillanatban. Ha már napok óta késik a menzeszed, invitáld be a kedvesed a fürdőbe, egy közös tesztelésre. Amíg azonban az eredményre vártok, takarjátok le a kis szerkezetet, és beszéljétek meg, mi lesz. Amint letelt az idő, együtt emeljétek fel a törölközőt, és bármi is az eredmény, azt együtt éljétek át!

Forrás: Thinkstock

Vera 33, kozmetikus

"Nekünk nem jött könnyen a kisfiunk, de minden hónapban együtt reménykedtünk, mert úgy voltam vele, hogy egyik verziót sem tudnám hirtelen egyedül feldolgozni. Így amikor végre megjelent a másik csík is, hosszú ideig ültünk még a kád mellett a csempén, és azon agyaltunk, hogyan mondjuk el a családnak. Így végül volt is meglepetés, csak épp nem a páromnak, hanem a szeretteinknek."
A vécén szoptatta gyermekét az édesanya – Hatalmas botrány lett belőlehttp://www.life.hu/csalad/20150423-hatalmas-botranyt-kavart-a-vecen-szoptatos-edesanya-fenykepe.htmlVírusként terjed az interneten, a kommentelők pedig darabokra szedik Elisha Wilson Beachet a botrányt kavaró szoptatós fotója miatt.CsaládOrigoSinead O'Connor: "Várom a nagymamaságot"http://www.life.hu/csalad/20150423-sinead-o-connor-felig-ferfinek-erzem-magam.htmlSinead O'Connor kedd este teltházas koncertet adott Budapesten, majd smink nélkül állt az őt váró újságírók elé. Elárulta, idén nagymama lesz! CsaládAFPAz állatok csodálatos hatása - lovakkal gyógyulnak a sérült gyermekekhttp://www.life.hu/csalad/20150422-a-hazai-lovasterapias-kezelesek-agairol-es-eredmenyeirol-beszel-bozori-gabriella.htmlGyógyító és igaz barát – egy ló közelsége csodálatos hatással lehet a sérült gyermekekre. A lovaglás segítségével gyorsabb, eredményesebb gyógyulás, képességfejlődés, és rehabilitáció érhető el. A lovasterápiás kezelések széleskörű alkalmazásárról Bozori Gabriellával, a fóti Lovasterápiás Központ vezetőjével beszélgettünk.Család--Nem lehet harmadik gyereke Csisztu Zsuzsánakhttp://www.life.hu/csalad/20150423-csisztu-zsuzsanak-mar-nem-lehet-harmadik-gyereke.htmlCsisztu Zsuzsának két fia van: Krisztián és Adrián. Régóta arról ábrándozik, milyen jó lenne egy kislány a fiai mellé. Család--Nem állnak meg kettőnél! Még több gyereket szeretne Vilmos és Katalinhttp://www.life.hu/csalad/20150423-vilmos-herceg-es-katalin-hercegne-meg-tobb-gyereket-terveznek.htmlA hercegné nagybátyja, Gary Goldsmith elhintette: ha most nem születik kislánya a párnak, később még megvan rá az esélye, hiszen unokahúgáék még további kistestvéreket terveznek György hercegnek!Család--Játék, bálvány és guminő - megrontja-e a gyermekeket a szőke szépség?http://www.life.hu/csalad/20150421-ilyen-hatassal-van-a-barbie-baba-a-gyerekek-enkepere.htmlÉgig érő lábak, darázsderék, hosszú szőke fürtök, csábos arc, folytonos jókedv, mindez tetézve a legdivatosabb ruhákkal. Ő bizony a nagy betűs NŐ. Ráismersz?CsaládOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.