karácsony Rubint Réka beigli sütemény
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szereted a bejglit, de te is azért mondasz le róla karácsonykor, mert félsz a fölösleges pluszkilóktól? Rubint Réka elárulta, hogyan süti a karácsonyi finomságot úgy, hogy a zsírpárnák miatt se kelljen aggódnod.

Így készítsd Réka bejglijét:

1 kg Update 1 süteménylisztet morzsolj össze 25 dkg margarinnal. Morzsolás után tegyél bele 1 db tojást, csipetnyi sót, 2 dkg megfuttatott élesztőt. Majd gyúrd össze a megfelelő mennyiségű édesítőszerrel és a szükséges mennyiségű sovány tejjel homogén állagúra, és a masszát tedd be a hűtőbe.

A töltelékhez 1 kg darált diót ízesíts fahéjjal vagy rumaromával, citromhéjjal, pici citromlével. Forralj fel 2 dl vizet, tedd bele a megfelelő mennyiségű édesítőszert, és keverd össze az ízesített dióval.

Ha lágynak találod a tölteléket, sűrítheted Update 1 morzsával. Ebből a mennyiségből 4 db közepes nagyságú diós bejglit süthetsz. A tésztát és a tölteléket oszd 4 egyforma részre, a tésztákat nyújtsd kb. 30x30 cm nagyságúra. A tölteléket kend a kinyújtott tésztára, majd próbáld meg szorosan feltekerni. Tedd tepsibe, kend le 1 db tojássárgájával, és rakd hűvös helyre.

Amikor a tojás megszáradt a sütemény tetején, kend újra a tojásfehérjével, majd szurkáld meg a közepét hústűvel (kb. 4 lyuk). Ezután meleg helyen keleszd 20-30 percet, majd 180 fokos sütőben süsd 30-40 percig.

Sütés után rakd egymás mellé a darabokat, hogy ne lapuljanak szét. Ha kihűlt - tálalható. A mákos bejglihez is használható ez a recept, csak ott a süteményt mákkal töltsd meg! Jó étvágyat!

Szavazz te is a bejglire!

Csatlakozz a Szavazz a bejglire csoporthoz az iWiW és a Facebook oldalán is!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.