Olvasztó Imre mozgókép sztár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Indul a bakterház vagány, tenyérbe mászóan szemtelen csibésze, a Banya világraszóló ellensége, Bendegúz, azaz Olvasztó Imre immár négygyermekes apuka, akinek legkisebb csemetéje éppen hat hónapos, és hogy is nevezhették volna el szülei másképp, mint Bendegúznak?

De miért nincs reflektorfényben a magyar filmgyártás egyik leghumorosabb alakját megörökítő színész? Imi - amint fogalmaz - soha nem gondolta, hogy neki színészetből kellene megélnie, a filmbéli alak megformálása egy szerencsés találkozás volt. Remek választás az alkotók részéről, akik a szerepre a legmegfelelőbb embert találták meg. Imi úgy véli, nagy valószínűséggel, ha más szerepre kérik fel, nem sikerült volna ennyire hitelesen a játék, hiszen a Bendegúz szerepet egyenesen rászabták... csak önmagát kellett adnia. Érdekessége a történetnek, hogy éppen azelőtt került a kezébe Rideg Sándor könyve, és az akkor kamasz (12-13 éves) Imre halálra nevette magát a tehénpásztor csínytevésein.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Bár élete egyik óriási élménye volt a játék, de a filmről ma már inkább csak baráti körben beszélgetnek. Imi visszavonultan, de nagyon-nagyon boldogan él családjával, és elégedett a sorsával, nem akar újra és újra reflektorfénybe kerülni, nem szeretne beszélgetős műsorokban feltűnni, és nem vágyik arra, hogy felismerjék az utcán.

A nyomdaiparban dolgozik, és szereti a munkáját, amely szerteágazó feladatokat biztosít számára: egyaránt otthonosan mozog a nyomdai grafika, a filmnyomás és a szitázás területén. Ami ajándéka a filmnek, hogy a mai napig tartják a kapcsolatot a pernahajder Bakterrel, vagyis Koltai Róberttel. Nyomon követik a másik életét, illetve Imi rendszeresen megjelenik a színész előadásain.

Sajnos azt elfelejtettük megkérdezni tőle, hogy még most is úgy véli-e, "az a baj ezzel a világgal, hogy nem a tehénpásztorok kormányozzák".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.